Mark Zuckerberg se stal obětí hackerského útoku. Přišel o Twitter a Pinterest

Zakladatel sociální sítě Facebook se pravděpodobně stal obětí hackerského útoku na LinkedIn, který se odehrál v roce 2012. Mark Zuckerberg přišel v pondělí ráno o své účty na sociálních sítích Twitter a Pinterest.

Hacker, který vystupuje pod přezdívkou OurMine, prozradil, že slabostí Marka Zuckerberga je používat na sociálních sítích stejná hesla. Hacker údajně našel heslo v databázi 117 milionů hesel, která se před nedávnem objevila na Dark Webu jako pozůstatek hackerského útoku na profesní síť LinkedIn v roce 2012. A právě z databáze získal hacker heslo k Twitteru, kde o sobě dal vědět tweetem:

„Byl jsi v LinkedIn databázi.“

Zároveň hacker změnil jméno Marka Zuckerberga na portálu Pinterest, a to na Hacked By OurMine Team. A aby toho nebylo málo, hacker prohlašoval, že prolomil jeho účet na Instagramu, což služba popírá.

Ale hackerské útoky zakladateli Facebooku příliš nevadí, protože Twitter a Pinterest příliš nepoužívá. Například poslední tweety na Twitteru pochází z roku 2009.

tweet mark zuckerberg

Tweet na Twitteru Marka Zuckerberga z roku 2009.

Mark Zuckerberg má stejné bezpečnostní nedostatky jako my ostatní uživatelé internetu. Použití stejného hesla u více uživatelských účtů je skutečně špatný nápad, protože když se hackeři dostanou k LinkedIn databázi, mohou se snadno dostat i k dalším vašim účtům.

Twitter podporuje dvoufázové ověření, tudíž při přihlášení ke svému účtu obdržíte ještě autentizační textovou zprávu. Nicméně Pinterest tuto možnost zabezpečení nemá.

Zdroj / Foto: The Guardian

Stále ještě mladý a (snad i) krásný psavec píšící na svém blogu Krcmic.cz. Pracoval pro společnosti T-Mobile, SaveMax, Telefonica O2, Brunswick Estates, Accenture, euroAWK a Socialbakers. Založil portál Pravdu.cz. V současnosti vlastní tento web. A pracuje na tom, aby z Objevit.cz udělal další uznávaný a navštěvovaný portál.

Komentáře

Nahoru