Dnes vyšlo 1 článků

Měsíc: Leden 2013

Windows 8 jsou dnes stále k mání za pár šupů. Zítra už budou drahé jako svině

Dnes je poslední den, kdy si můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu Windows 8 alias Widle number eight. Za necelých osm set korun můžete získat upgrade na Windows 8 Pro ze systémů Windows XP, Vista nebo 7. Od zítřka za totéž zaplatíte pětkrát tolik (něco málo přes 4 500 Kč). Přitom samotný upgrade z obyčejných Windows 8 na Windows 8 Pro vyjde na necelých 160€. Mazec, co?

McDonald’s stáhl svůj památný klip z YouTube? Ne. Udělal to za něj agent Katky (Kory Lang). Asi mu vadilo, že zapomněla na okurku

Provozovatel rychlého občerstvení McDonald’s své populární náborové video z videoserveru YouTube nesmazal ani nedal popud k jeho stažení. Médiáři to sdělila mluvčí firmy Drahomíra Jiráková. Podle ní za to může zástupce herečky Kory Lang, která v klipu představuje začínající pracovnici Katku.
Numerická klávesnice

Numerická klávesnice

Numerická klávesnice je část klávesnice umístěná většinou samostatně v pravé části klávesnice. Jsou na ní všechna čísla, základní aritmetické operace fungující v aplikaci Kalkulačka (dělení, násobení, odčítání, sčítání), desetinná čárka (tečka) a Enter, který v aplikaci Kalkulačka funguje jako "=" (napíše výsledek zadaného příkladu). Číslice fungují jako běžné číslice v době, kdy máte zapnutý NumLock (NumLk). Když je NumLock vypnutý, číslice fungují jako šipky. Občas se nad numerickou klávesnicí nachází i tlačítko pro aktivování kalkulačky.
Tabulka speciálních znaků – Alt – znaků

Tabulka speciálních znaků – Alt – znaků

V článku o klávesových zkratkách jsme vás informovali o většině oblíbených klávesových zkratek. Pro napsání speciálních znaků existuje spousta klávesových zkratek, speciálních znaků je však mnoho a všechny by se do klasických klávesových zkratek shrnout nedaly. Proto existuje speciální druh klávesových zkratek - Alt - zkratky, díky kterým se dá vytvořit pravděpodobně jakýkoliv existující znak.
Far Cry 3

Far Cry 3

Již třetí díl akční střílečky, která nás opětovně zavede na tropický ostrov. Tentokrát se nabízí nelichotivý příběh Jasona Brodyho. On a jeho přátelé se dostanou do spárů teroristické buňky. Pouze Jasonovoi se podaří utéct a díky rebelujícím obyvatelům se postaví na vlastní nohy a stane se obávaným válečníkem. Podaří se vám zachránit i ostatní přátele nebo se stanou pouhou vzpomínkou na nevydařenou dovolenou? Naučíte se naslouchat hlasu džungle, nebo vás pohltí? To vše se dozvíte jen za předpokladu, že dáte Far Cry 3 šanci.

Tisková zpráva: Studie: Kyberšikana na pracovišti

Manažer prochází sociální sítě a hledá informace o svých kolezích a podřízených. Co se stane, když najde něco nevhodného? Podle výsledků studie Digitální život v práci, kterou připravila společnost AVG Technologies, ji proti kolegovi nebo podřízenému použije 12 % českých manažerů. To je nejvíce ze sedmi zkoumaných států. Studie, které se zúčastnilo celkem 4 000 respondentů, se zabývá zneužíváním soukromých informací na sociálních sítích a kyberšikanou na pracovišti.

Mobilní operátor U:fon se přestěhoval do nové budovy

Nový vlastník mobilního operátora U:fon, společnost Air Telecom a.s., se přestěhoval do nových provozních a obchodních prostor. Po šesti letech tak opouští zaměstnanci operátora U:fon prostory karlínského paláce Corso. Nově budou sídlit v reprezentativní budově Administrativního centra Balabenka v Praze 9. Změna souvisí s očekávaným rozvojem operátora pod vedením nového vlastníka. Plánovaná expanze se totiž týká mimo jiné i navýšení počtu zaměstnanců.
Infografika: Slevomat.cz představil infografiku výsledků za rok 2012

Infografika: Slevomat.cz představil infografiku výsledků za rok 2012

Nejzajímavější je meziroční nárust u prodaného zboží. Kdy došlo k nárustu o 548%. I přes čím dál větší konkurenci došlo k nárustu celkového počtu voucheru na 1 588 123. Z infografiky je patrné, že lidé častěji platí bankovním převodem kterému však meziroční podíl klesl z 58% na 53%.

50 milionů domácích routerů a modemů je zranitelných útokem zvenčí

Na Internetu se nachází 40 až 50 milionů zařízení, zřejmě převážně domácích routerů a modemů, které jsou zranitelné a napadnutelné útočníky kvůli zranitelným implementacím služeb UPnP a jsou díky špatné konfiguraci zároveň přístupným z Internetu.
Průhledné smarphony – další zajímavá technologie, která má před sebou ještě dlouhou cestu

Průhledné smarphony – další zajímavá technologie, která má před sebou ještě dlouhou cestu

Nedávno se objevily informace o vytvoření prototypu mobilního telefonu s průhledným displejem. Takový displej má sice dodnes mouchy jako například nepoužitelnost na slunci nebo velmi nízký jas, stejně jde ale o velký pokrok. Většina takových displejů je tvořena ze dvou OLED obrazovek, díky kterým je možné displej ovládat z obou stran. Tyto displeje dokážou přinést revoluci v ovládání telefonu a jejich největší využití může být například v čelních sklech automobilů. Jestliže se tyto chyby průhledných displejů odstraní, může jít o velice zajímavou funkci vašeho telefonu. Společnost Polytron Technologies ale přišla s ještě kurióznějším nápadem - vytvořit kompletně celý telefon průhledný, tedy transparentní.
Dead Space

Dead Space

Kdo má chuť na příjemnou hru s líbivým hudebním doprovodem a senzacechtivými interaktivními vstupy, tak ať honem rychle odvrátí svou pozornost od Mrtvého vesmíru. Dle mnohých názorů jde o jeden z nejlépe proveditelných hororů, který byl v roce 2008 vpuštěn na pulty obchodů. To, jestli jsme ve vesmíru sami, pozná Isaac se svým záchranným inženýrským týmem na vlastní kůži. Měla to být jen další z rutinních operací, kdy se opraví kosmická loď spojenců a tím to celé skončí. Cestu jim však zkřížila neznámá inteligentní forma života, která si z původní posádky udělala své hostitele. Strach, úzkost, temné chodby lodi a především boj o přežití může začít. Pokud máte odvahu vstupte.

Google vypsal odměnu 60 milionů korun pro hackery, kteří se dokáží nabourat do Chrome OS

Společnost Google ve třetí edici své soutěže pro hackery Pwnium, která se bude konat na začátku března, udělí úspěšným hackerem překonává bezpečnost Chrome OS odměny ve výši spolu do maximálně 3,14159 milionu dolarů. Společnost to oznámila v pondělí.
Nahoru