Dnes vyšlo 1 článků

Měsíc: Květen 2014

Tisková zpráva: Léto s mobilním internetem: on-line připojení na letní dovolené i na chalupách

Letní měsíce jsou spojeny s pravidelnými výlety na chalupu či s letní dovolenou. Někteří z nás však potřebují být on-line (ať už z pracovních či jiných důvodů) i v těchto chvílích a na místech,…

Test autoskla

Test autoskla

Tento texasský výrobce autoskel, jemuž patří společnost Texas Armoring Corporation (TAC), už byl unavený z otázek zákazníků, zda jeho skla vydrží výstřel z Kalachu (AK 47). Tak se rozhodl otestovat to na vlastní kůži. Požádal jednoho ze svých zaměstnanců, aby na něj ze svého samopalu AK 47vystřelil, zatímco on bude sedět za svým sklem. Jak to dopadlo si můžete prohlédnout ve videu. A taková obligátní rada – doma (a ani v garáži) tohle určitě nezkoušejte.

Cestování po Evropě

I vy se v létě chystáte jet na dovolenou autem? Pak byste měli vědět, že i když ČR patří již po několik let mezi členy Evropské unie, která klade velký důraz na jednotnost a standardizaci všech poplatků, cel, daní, tak konkrétně ceny za dálniční známky v zemích EU se docela rapidně liší (sice, jinou cenu zaplatíte za dálniční známku v Maďarsku, Bulharsku, Francii, Německu, Portugalsku).

Hackeři z Íránu používají revoluční taktiku špionáže

Skupina íránských hackerů používá falešné profily na sociálních sítích a falešný zpravodajský portál, který má provádět špionážní útoky na nejméně 2000 lidí. Zaměřují se především na vedoucí americké vojenské a diplomatické pracovníky, personál kongresu, novináře z oblasti Washingtonu DC, americké experty na všechno možné, lidi pohybující se v okolí obrany v USA a Izraeli. Další oběti byly zaměřeny ve Velké Británii, Saúdské Arábii a Iráku.

SMRT ALZÁKOVI: Zabij mimozemšťana, ber tablet

SMRT ALZÁKOVI: Zabij mimozemšťana, ber tablet

Poměrně velká část lidí z Česka a Slovenska proklínají zelého mužíčka, který se vždy v hlavním vysílacím čase objeví na obrazovkách monitorů a křičí do celého světa, že Alza zase rozdává tablety. Avšak jak se projevují lidé, kteří doslova nesnášejí tohoto zeleného otrapu?

40 reklam, které vás donutí se zamyslet nad sociálními problémy

Mnoho lidí si stěžuje na reklamy, které neustále napadají náš každodenní život a snaží se nám vsunout výrobky, co vlastně vůbec nechceme. Ale ne všechny reklamy jsou takové. V tomto článku si ukážeme 40 reklam, které vás donutí se zamyslet.

VIDEO: Jak si pípá Coca-Cola v Brazílii

Každý člověk by se měl naučit radovat z maličkostí. A přesně tuto myšlenku podporuje i Coca-Cola. Přišla s něčím jednoduchým, co vám vykouzlí úsměv na tváři i v tom nejhorším a nejúnavnějším dni. Je to maličkost. Ale působivá.

Miro Veselý: Možná bych tu už dnes nebyl, kdybych se tehdy nerozhodnul pro tak razantní změnu svého života

Svého času byl, jak píše on sám na svém webu, „tlustý“. Ale na rozdíl od mnohých jiných, nechtěl „tlustým“ zůstat napořád. Se svou nadváhou se rozhodl bojovat. Dokázal shodit téměř…

Inzerce: Proč si lidé stále více půjčují?

Pro klienty je důležité, že mají jednoduchý a rychlý přístup k penězům. Tuto formu půjčky využívají zejména ženy. Zpravidla jde o případy, kdy se žena rozvádí, pečuje doma sama o děti a chce udržet zbytek rodiny nad vodou a za rozumných životních podmínek. Případně jí chybí finanční rezerva a v případě, kdy nastane nějaká neočekávaná událost (rozbije se pračka, pokazí se auto), musí najednou investovat podstatnou část rodinného příjmu do těchto nenadálých událostí. A jelikož právě ona finanční rezerva chybí, musí se taková žena rozhodnout, kde ušetřit. A nebo kde získat dodatečné peníze, jelikož nechce, aby se její děti měly špatně.
Půjčku může získat prakticky každý, jen málokdo však dokáže uvážit všechna rizika, která se s takovým úvěrem pojí. Lidé by měli umět správně vyhodnotit možná rizika (jako jsou například vysoké sankce v případě prodlení a nesplácení takového úvěru). Rozhodně by si neměli půjčovat peníze ve chvíli, kdy s určitostí ví, že daný úvěr nebudou schopni splatit. Naopak v případě, kdy víte, že potřebujete jen pár tisíc na to nejnutnější, dává rychlá půjčka před výplatou smysl.
U takových půjček totiž nehrozí, že celková dlužná částka může narůst do několikanásobného rozměru. Dobré je si také vybírat společnosti (například Zaimo), které dokáží samy zhodnotit bonitu svých klientů a tedy říci, zda je pro vás půjčka výhodná či nikoliv. Stejně tak by vám měla být daná finanční instituce být schopná stručně vysvětlit, jaké poplatky a nebo penále budete muset případně platit. Pokud nejsou podmínky půjčky transparentní, je lepší se raději porozhlédnout jinde. Riskujete totiž, že půjčku přeplatíte. Ideální je kupříkladu Zaimo půjčka od stejnojmenné banky. Jelikož vám výši poplatků stanovuje přímo na míru.

Návod: Jak se nechat odstranit z výsledku Google vyhledávání?

Před 2 týdny jsme vás informovali o rozsudku Soudního dvoru EU, který říká, že „všichni máme právo být zapomenuti“ a že tedy Google musí v případě požádání odstranit z vyhledávání určité odkazy. A Google nyní spustil speciální nástroj.

Jana Bobošíková sdílela na Facebooku video ze smrti české zpěvačky Ivety Bartošové

Smrt české zpěvačky otřásla evidentně všemi sférami lidské populace. Proto se netřeba divit, že česká politička Jana Bobošíková na svůj facebookový profil sdílela video, které má údajně ukazovat, jak tato zpěvačka drasticky zemřela pod koly vlaku.

Data 400 000 uživatelů Avastu jsou v ohrožení

Nedávno jsme vás informovali, že hackeři ukradli účty uživatelů eBaye. Teď tu máme podobný případ. Tentokrát jde o Avast, zasažených je podle všeho asi 400 000 uživatelů. Prý ale nedošlo ke ztrátě finančních údajů, což je jediné štěstí.

Facebook nás špehuje zase o kousek více

A je to tady zase. Facebook o nás ví každým rokem více a více informací. Jak vyspívají technologie, může je lépe používat k monitorování různých záležitostí. A tak se teď chystá zjišťovat, co posloucháme a na co se díváme v televizi. Úplně sám. A úplně sám to také bude sdílet s vašimi přáteli.

15 stolů, které vám pomohou vylepšit váš dům

Pokud toto čtete, tak je pravděpodobné, že sedíte v blízkosti nějakého stolu. A pokud jste jako vy, tak váš stůl je úplně obyčejný a nudný. Nicméně tyto stoly jsou přesný opak – jsou kreativní a okamžitě se stanou dominantou vašeho pokoje.

Nahoru