Měsíc: Únor 2015

Kinetické svítící sochy – nedají vám spát

Kinetické svítící sochy – nedají vám spát

Tyto kinetické lampy od korejského umělce Choe U-Ram vás očarují. Jakmile se na jednou podíváte, budete se na ně muset dívat pořád. Tyto nasvícené, velmi zdobené sochy napodobují formy života a pohyby, které objevíte v přírodě. Choe používá různé kovy, motůrky a převodovky k přesné kontrole pohybů. Podívejte se na jeho velkolepá díla.

Zaměstnanci Facebooku se dostanou na váš účet bez hesla

Víte, že se dá k účtu na Facebooku přihlásit i bez hesla? Tuhle pravomoc ale mají jen zaměstnanci Facebooku. Jak odhalil Venturebeat, nedávné vyjádření Facebooku nám ukazuje, kdo z jejich zaměstnanců a kdy má přístup k vašemu účtu.

Facebook začíná brojit proti sebevraždám i kyberšikaně zcela novým nástrojem!

Nejpoužívanější sociální síť současnosti – Facebook – se rozhodla zatočit s kyberšikanou a předcházet sebevraždám. Facebook je v této věci již několik let kritizován, kvůli své nečinnosti. Mnohdy je přitom…

Mirka Novotná: Na seznamce se jde seznámit – jen je třeba vědět, jak na to

Mirka nosila nápad na internetovou seznamku v hlavě přes pět let. Během té doby analyzovala konkurenci a potřeby lidí, kteří se chtějí seznamovat, aby mohl vzniknout Laskomat – unikátní česká seznamka, která vlastně není jen seznamkou. A taky není ledajakou seznamkou. Její zakladatelka má totiž o seznamování na internetu naprosto jasno. Jde to a je to skvělý způsob, jak poznat svou osudovou lásku, pokud víte, jak na to.

Polský programátor bez rukou vyvíjí online hru nohama

Víte, co odlišuje polského programátora Maxe Strzeleckiho ode mě nebo od vás? Tak například je to dost schopný programátor. Je mu dvacet let a svému oboru se věnuje už od čtrnácti. Sbíral peníze na Kicsktarteru a vytváří svou první komerční hru s názvem Warlock. Jo a taky nemá ruce.

„Jakou barvu mají tyto šaty?“ – otázka, která trápí celý sociální svět. A odpověď?

Vše to začalo u matky, která poslala své dceři fotku šatů v obchodě. Nepoznala jejich barvu, sdílela to tedy na svém profilu a odstartovala tak obrovskou diskuzi, kde se řeší jediné – jsou tyto šaty modro-černé nebo bílo-zlaté?

Mimořádně nadaný jasnovidec? Ne – pouze únik dat z Facebooku

Mimořádně nadaný jasnovidec? Ne – pouze únik dat z Facebooku

Dave je mimořádně nadaný jasnovidec, který dokáže zjistit specifické informace o vašich financích. Následující video – kampaň společnosti safeinternetbanking.be, odhaluje kouzlo této magie, aby si lidé uvědomili, že informace o celém jejich životě lze nalézt online a nutí tak každého k větší obezřetnosti.

Tisková zpráva: TP-LINK získal v anketě ChannelWorld Awards první místo v kategorii Výrobce síťových zařízení roku 2014

Společnost TP-LINK získala v rámci osmého ročníku ChannelWorld Awards se ziskem 24 % hlasů první místo v kategorii Výrobce síťových zařízení roku. Na druhém místě se ocitl loňský vítěz, společnost…

V 15 letech vydělává 500 tisíc dolarů ročně

Je jí teprve 15 let a už vydělává víc než vy. Řeč je o 15-leté Noe Mintz. Mezitím co navštěvuje střední školu, tak vlastní agenturu Nannies by Noa na hlídání dětí, která se rozrostla už na 190 klientů v posledních třech letech od svého vzniku.

Michal Kahoun – falešné facebookové soutěže, přeprodávání stránek a podezřelé inzeráty

Není to tak dávno, co jsme psali o facebookové stránce, která se vydávala za oficiální stránku českého Apple a pořádala soutěž o iPhony. Vysvětlili jsme si, že takových falešných soutěží je na Facebooku spousta a že za lajk iPhone fakt nedostanete. Teď se do našeho hledáčku dostala podobná stránka. Tentokrát nabízí rovnou Macbook – na věci od Applu lidi letí. Jenže po následném pátrání jsem zjistila, že podvodná není jen samotná stránka a její soutěže.

Pornhub zveřejnil statistiky ČR

Jak jste na tom v porovnání s průměrným Čechem? Kolik byste řekli, že obyvatelé naší země na Pornhubu stráví času? Jaké kategorie tam nejčastěji sledujeme? Ve který den? Koukáme na porno o Vánocích? Na tohle všechno nám Pornhub v únoru odpověděl.

INZERCE: Sháníte kvalitní autodíly?

Sehnat kvalitní autodíly není snadné. Najde se spousta firem, které vám tvrdí, že vám prodávají autodíly používané v prvovýrobě. Jenže obvykle tomu tak není. Díly, které jsou v autě už od výroby, vydrží o mnoho déle než ty, o kterých to prodávající jen tvrdí. Na to, zda jsou nebo nejsou používané v prvovýrobě, tedy nehleďte. Je to častá a zbytečná chyba.

Plakát v kanceláři génia: Jak se motivuje Jony Ive?

Jony Ive, génius a šéfdesignér Applu. Díky němu si každý den můžeme užívat jednoduchého minimalistického designu Apple zařízení. Avšak, co ho dokáže motivovat a nakopnout? Je to jeho plakát v kanceláři, podívejte se!

Facebook: Jen 40% světa je připojeno k internetu

Dle nové studieFacebooku pod vedením Internet.org. , která byla zveřejněna v pondělí, je pouze 40% světa připojeno k internetu a většina nepřipojených žije v rozvojových zemích. Studie také zjistila, že 37,9% obyvatel země využívá internet alespoň jednou ročně, ale až 90% světové populace žije v dosahu mobilní sítě.

Měkké „i“ proslavilo produkty Applu. Jak to vůbec začalo?

S otravným zvukem budíku vás každé ráno donutí vstát váš vesmírně šedý iPhone, podíváte se na poslední notifikace. Popř. si na přilepšenou pustíte nějakou hitovku z iTunes. Po chvíli přemýšlení, zda to má vůbec smysl, vstanete z postele. Vaše kroky místo do kuchyně směřují k pracovnímu stolu, kde jako první zapínáte svůj oblíbený iMac. Ten vás jako každý den mile přivítá a ukáže vám, co je ve světě IT nového. Přejdete do kuchyně, kde na stole leží nová generace iPadu, s ranní kávou si také přečtete denní tisk z pohodlí vašeho Apple zařízení.

HC Slavia Praha sbírá peníze na crowdfundingovém portálu?

Jste správní fanoušci? Tak podpořte svůj tým. Každému se občas nedaří a letošní sezona pro Slavii není zrovna dvakrát růžová. Pokud se mají dále udržet v extralize, potřebují vaši pomoc a ne jen tak ledajakou. Jak nejlépe byste motivovali hráče, aby se v extralize udrželi? Ano. Peníze vládnou světu.

Nahoru