Měsíc: Duben 2016

VIRÁL: Policistka se zbraní v ruce a odhalenými ňadry. Za odvážné selfie ji mexická policie suspendovala

Mexická policistka zveřejnila odvážné selfie. Uniformu si zčásti svlékla, odhalila ňadra, vyfotila se a peprný snímek sdílela na Snapchatu. Ale mexická policie v Escobedu musela svou zaměstnankyni s nadutým dekoltem suspendovat, protože fotografie se začala virálně šířit.

OBRAZEM: Víte, že ze starých knih se dají vyrábět originální šperky?

Lidé vždy byli a budou kreativní. A vždy budou umět využít staré věci tak, aby sloužily dále. A proto londýnský umělec Jeremy May vytvořil ze svých starých knih něco neuvěřitelného. Originální šperky, které jsou vytvořeny z výřezu několika stránek, na který je nanesena vrstva laku. A co Jeremy ze starých knih vykouzlil? Podívejte se 🙂

Kolik času průměrný uživatel stráví na Facebooku a Instagramu?

Facebook je se svými 1,65 miliardami uživatelů, kteří jsou aktivní alespoň jednou měsíčně, lídrem mezi sociálními sítěmi. Zatímco celosvětová denní návštěvnosti je 1,08 miliardy, což je v porovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 100 milionů uživatelů. Za zmínku stojí také informace týkající se mobilní aplikace Facebook Messenger, který má 900 milionů uživatelů. A na platformu Instagram se měsíčně připojí 400 milionů uživatelů.

Škodlivý kód napadá chytré telefony s Androidem. Šíří se rychlostí blesku

Odborní bezpečnostní analytici společnosti Check Point varují uživatele chytrých telefonů s operačním systémem Android před škodlivým kódem zvaným HummingBad. Když se nebezpečný virus usadí ve vašem mobilním zařízení, převezme nad ním naprostou kontrolu.

Podvodní dron s pohyby a tělem hada

Drony jsou na internetu v poslední době stále rozšířenější. Nově můžeme najít i video drona, který má tvar hada a dokáže se ladně hýbat pod vodou. Tento dron nese názvem EElume a je výsledkem spolupráce norské společnosti Kongsberg Maritime a společnosti Statoil.

Miroslav Motejlek po 7,5 letech nečekaně opouští svůj web motejlek.com

Po 7,5 letech fungování je to u konce. Ekonomický novinář Miroslav Motejlek skončil jako jednatel firmy a nečekaně opouští svůj web motejlek.com. Tato zpráva se začala šířit jako lavina. Za vším jsou prý neshody s Ondřejem Tomkem, který má ve firmě 34% podíl. Ten podle dostupných informací nařkl Miroslava z nelegálního obchodování s akciemi operátora O2.

YECUP 365: Chytrá lahev do každého počasí

Yecup 365 je první chytrá lahev do každého počasí, která dokáže buď ohřát, nebo ochladit vaše nápoje. Ovládání je jednoduché. A jak jinak, než pomocí aplikace!

Mořské UFO domečky, ve kterých můžete cestovat po světě

Až se jednou vlivem globálního oteplování rozpustí Arktida a Antarktida a voda zaplaví celý svět, mini domečky Jet Capsule nám přijdou vhod. Jedna italská společnost, která tyto domy ve tvaru UFO vymyslela, je totiž uzpůsobila k životu na oceánu.

Hackeři ukradli citlivé údaje ze seznamky, která je určená pouze pro krásné lidi

Internetová seznamka BeautifulPeople.com je určená pouze pro krásné lidi. Proces hodnocení vzhledu probíhá už při samotné registraci. A pokud systém zhodnotí váš vzhled jako nedostatečně přitažlivý, do seznamky se nezaregistrujete. Nicméně provozovatel internetové seznamky se potýká s nemalými problémy, protože hackeři získali citlivá data více než 1,1 milionu uživatelů.

Microsoft vytvořil klávesnici, která na iPhonu umožní psaní jednou rukou

Každý majitel chytrého telefonu, jehož úhlopříčka přesahuje více než pět palců, si stěžuje na obtížné psaní jednou rukou. Společnost Microsoft tento problém vyřešila novou klávesnicí jménem Word Flow, která je určená výhradně pro příliš velké displeje.

Jak si nevidomí prohlíží fotky na Facebooku?

Kdybyste se zeptali nějakého zaměstnance Facebooku, co jim přitahuje nejvíc uživatelů, s největší pravděpodobností by vám řekli, že fotky. Je těžké si představit Facebook bez fotek – a co teprve Instagram, který Mark Zuckerberg také vlastní. Pro miliony nevidomých po celém světě je to však realita.

Ve 21. století se studuje moderní formou online

Toužíte po vzdělání? Můžete ho mít. V dnešní době vám nic nebrání. Nedostatek času, bydlení v malé vesničce či příležitost studovat jen po večerech, kdy děti spí – nic z toho není překážkou. Díky počítačům a internetu je možné se vzdělávat online. A to naprosto seriózně.

Startup OMGYes bourá sexuální tabu

Před nedávnem vznikl startup OMGYes, který se snaží zbourat sexuální tabu. Přichází s aplikací, která svou technickou propracovaností předčí drtivou většinu aplikací na trhu. Ženy, které projekt podporují, udělaly průzkum mezi 2 000 ženami ve věku od 18 až 95 let. A díky průzkumu byla vytvořená databáze s mnoha klíčovými technikami, se kterými ženy dosáhnou vrcholu. Aplikaci dokonce doporučila svým fanouškům Emma Watson.

Kola KROSS dobývají Českou republiku

Hlavním tématem současné doby jsou inteligentní přístroje a technologické vychytávky. Ačkoliv existují už jízdní kola, u kterých nemusíte ani jednou šlápnout, opravdový cyklista z takové jízdy nemá žádný požitek. V dnešním článku se na chvíli odloučíme od nadčasové technologie, která ulehčuje život, a zaměříme se na klasická jízdní kola. Jak vybrat model, abyste ho neproklínali po každém ujetém kilometru?

Láhev, která neustále filtruje a čistí vodu

V současné době, zejména v pomalu se rozvíjejících částech světa, se stává stále obtížnější najít pitnou vodu. Zdroje pitné vody jsou v rozvojových zemích znečištěné kvůli ilegálním environmentálním aktivitám. Vzniklo hned několik zajímavých projektů, které by měly pomoci lidem s těmito tíživými problémy. Velice populární je například LifeStraw.

Watly 3.0: Čistá voda, elektřina a internet do Afriky

Není žádným tajemstvím, že v mnoha částech světa chybí voda, elektřina a internet. Jeden člověk z deseti nemá přístup k čisté vodě a 17 % světa nemá elektřinu. Internet je dostupný pouze 40 % obyvatel zeměkoule. Přitom ho OSN vidí jako nezbytný nástroj pro realizaci řady lidských práv.

DTP

DTP je zkratka anglického výrazu desktop publishing. Termín se výrazněji rozšířil až v 80. letech 20. století, kdy se začaly více používat počítače. V té době společnost Aldus uvedla na trh sázecí…

OBRAZEM: Kdyby zvířata byla na našem místě

OBRAZEM: Kdyby zvířata byla na našem místě

Deadline

Tento termín nepotřebuje žádné dlouhé vysvětlování. Jedná se o anglický název pro uzávěrku (nejzazší časovou hranici, do kdy musí být splněný úkol). Pokud bychom měli uvést synonymní výrazy, mohou to být…

Nahoru