High-tech maska zlepší naše dýchání

Skutečnost, že je naše země znečištěná, je známá nám všem. Kontaminace vody, půdy, vzduchu… Jen těžko odhadovat, které z nich je závažnější. S revolučním řešením znečištění vzduchu přišli vědci z Cambridge. Neodstraní jeho příčinu, ale minimalizují jeho dopad na lidské zdraví.FullSizeRender (1) Řeč je o inteligentní obličejové masce. Je vyvinutá z karbonových vláken, díky kterým nevdechneme až 99 % nečistot obsažených ve vzduchu.

Co dělá z obyčejné masky inteligentní

Maska nejen zabraňuje tomu, aby se k nám bakterie a viry dostaly, ale navíc je i ničí. Absorbuje většinu škodlivin. Je až neuvěřitelné, že na onemocnění způsobené znečištěním vzduchu zemře v průměru 40 000 lidí ročně. Toto číslo by měla karbonylová maska snížit. Produkce tohoto revolučního vynálezu je podporována britským ministerstvem obrany.
Karbonylová vlákna jsou obsažena ve všech třech filtrech, ze kterých je maska ušita. Jednotlivé vrstvy jsou k sobě přišívány ručně. Vyrábí se v Číně, ale největší odbytiště má ve Velké Británii. Je k dostání celkem v 16ti barevných provedeních a v 5ti velikostech. Filtrovací masku tedy můžeme opatřit i pro ty nejmenší.

Praktické využití v životě

Nemusíme mít strach, že by nás její používání nějakým způsobem omezovalo. Maska je lehká a na obličej skvěle přiléhá. Škála jejího využití je velmi široká. Lze ji použít při sportování, při cestě do práce, v nemocnicích, ve školách apod.
Inteligentní maska vás sama upozorní, kdy je potřeba vyměnit filtr, aby nebyla zhoršena kvalita jejího účinku. Stačí, když masku připojíte k PC nebo ke smartphonu. S pomocí aplikace okamžitě zjistíte, na kolik procent je filtr v pořádku.
O vynálezu inteligentní masky uslyšíme jistě mnoho. Je jen otázkou času, kdy výrobek expanduje do celého světa.

Zdroj text/foto: mashable, instagram 

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru