Dnes vyšlo 1 článků

INZERCE: Jak vybrat mrazák, který bude vyhovovat vaší rodině?

Správný mrazák vám může pomoci ušetřit za potraviny a za energie. Pokud se chystáte pořídit si nový mrazák, děláte dobře. Nové modely mají lepší možnosti ukládání a spotřebují méně energie (obzvlášť ty s označením Energy Star). Všechny mrazáky sice pracují na stejném principu, ale jsou mezi nimi určité rozdíly. Než si nějaký koupíte, je třeba zvážit velikost, typ a pár dalších aspektů.

Pultový nebo šuplíkový? Šuplíkový mrazák je ten, co stojí. Pultový je položený naležato. Tím pádem je jasné, že pultové mrazáky zabírají více místa. Taky do nich věci jen naházíte a špatně se v nich orientuje, zatímco v šuplíkových je lze pěkně třídit. Do jednoho šuplíku si dáte vepřové maso, do druhého zmražené ovoce apod. Novější pultové mrazáky nahrazují absenci poliček různými košíky.

suplikovy_mrazak

Šuplíkový mrazák

Na umístění záleží. Ne všichni mají mrazák v kuchyni. Jestliže ho plánujete dát do nevytápěného prostoru, jako je například garáž, zjistěte si, že teplota místnosti odpovídá provozním teplotám předepsaným výrobcem.

Vyberte správnou velikost. Jak jsme si řekli, pultový mrazák většinou zabere více místa, ale tentokrát máme na mysli přesně rozměry. Pečlivě doma změřte volné místo a podle toho vybírejte.

Kombinace mrazáku a lednice. Pro ty, kteří nejsou zvyklí na velké zásoby, bude dostačující lednice, která má nad sebou nebo pod sebou malý mrazák. Pro rodinu to většinou příliš vhodné nebývá.

Zvažte spotřebu energie. Pultové mrazáky mají obyčejně nižší spotřebu energie, protože udržují teplotu jen v jednom velkém otevřeném prostoru. Dobrou energetickou spotřebu mají mrazáky značky Liebherr. Spousta z nich je třídy A+++ a nemusí se ani odmrazovat.

pultovy_mrazak

Pultový mrazák

Dobrý mrazák vám ušetří mnoho peněz i starostí. Dostatečně velký prostor umožní udržovat zásoby masa, zmrazit si na podzim zeleninovou směs do polévek, v létě jahody na ovocné knedlíky, hodit do mrazáku půlku chleba na pátek, nebo si jen vyrobit led do džusu v parných dnech. Všechny typy mají své výhody, na energetickou třídu byste ale měli koukat vždy.

Komentáře

Nahoru