Dnes vyšlo 1 článků

INZERCE: Síla zeleného ječmene

Zelený ječmen se používá na prevenci a léčbu rakoviny, posílení imunitního systému, detoxikaci organismu, ochranu před zářením a ekzémy.

Zelený ječmen patří mezi nejběžněji pěstované sladké trávy na světě. Jeho historie sahá daleko do minulosti, milovali ho už starověcí Řekové a Římané. Používá se i jako krmivo pro hospodářská zvířata a bývá nazýván rovněž „nejlepším přírodním fast foodem“.

Nutriční hodnota

Je bohatý na vitamíny (A, B1, B2, B3, B6, C, E, K) a kyselinu listovou. Obsahuje hořčík, fosfor, draslík a mnoho důležitých minerálů, jako je zinek, železo a vápník. Poskytuje antioxidanty, aminokyseliny a prospěšné enzymy.

Jak se konzumuje

Zelený ječmen lze sehnat ve variantách šťávy a trávy. Na pohled jsou obě stejné, mají podobu prášku, který rozpustíte ve vodě. Rozdíl je v tom, že šťáva je kvalitní a tráva nikoliv. Zmíněná kvalitní šťáva se u nás prodává pod značkou Naturalis. Produkty Naturalis jsou velice kvalitní a obdržely řadu certifikátů nejen v Česku. Ječmen Naturalis pochází z amerického Utahu a je uznáván mnoha odborníky.

jecmen-naturalis

Šťáva z ječmene se dávkuje po lžičkách ráno, v poledne a večer. Doporučována je plastová nebo porcelánová lžička, protože kov urychluje oxidaci ječmene a tím ho znehodnocuje.

Účinky na zdraví

Detoxikace organismu: Tráva z ječmene je skvělý přírodní detoxikant. Odplavuje z těla odpadní materiály, jako je hlen, a krystalizuje kyseliny. Podporuje metabolické procesy a pomáhá detoxikaci jater.

Imunitní systém: Podporuje obranné mechanismy organismu. Pravidelná konzumace ječmene vám poskytne požadované živiny, které jsou nezbytné pro tvorbu buněk imunitního systému v těle. Efektivní imunitní obrana ostražitě bojuje proti infekcím a zabraňuje vzniku smrtelných onemocnění.

Rakovina: Přestože rakovina ještě není úplně prozkoumanou nemocí, mluví se o tom, že mladý ječmen proti ní pomáhá. Působí i jako preventivní lék proti tvorbě nádorových buněk.

Tip pro kulináře: Zelený ječmen se po celém světě využívá při přípravě polévek, dušených pokrmů, ječmenného chleba a sladových výrobků (vína, piva).

Komentáře

Nahoru