Kolik by vás stálo otevření vlastního McDonaldu?

Kolik by vás stálo otevření vlastního McDonaldu?

McDonald pro všechny představuje rychlé občerstvení v podobě hamburgerů, cheesburgerů, hranolek a podobně. Všichni tento podnik určitě dobře známe, zamysleli jste se ale někdy nad tím, kolik by stálo zřídit si vlastní pobočku McDonaldu?

Mít výsadu vlastnit jeden z podniků v řetězci McDonald může být velmi lukrativní. Nestojí to ale zrovna nejméně.

Běžná pobočka McDonaldu vydělává přes 2,5 milionů dolarů ročně. Je také druhým nejvíce vydělávajícím řetězcem ve Spojených státech. Před McDonaldem je pak jen časopis QSR, který se zabývá také jídlem.

Miliony jen na výstavbu

Otevření jedné pobočky vás vyjde minimálně na 750 tisíc dolarů. Pro zřízení McDonaldu budete do startu potřebovat něco mezi 955 tisíci a 2,3 milionu dolarů a to jen na stavbu budovy a vybavení. K celkové částce si pak můžete připočítat ještě vybavení kuchyně, zapsaní ke značce McDonaldu nebo výzdobu interiéru. Cena se samozřejmě liší v závislosti na tom, kde svůj McDonald stavíte a jak velkou chystáte pobočku.

Majitel musí zaplatit 40% z celkové ceny pobočky z vlastních peněz. Nesmí se jednat o peníze půjčené ani o investici. Zbylých 60% pak může majitel zaplatit z jakýchkoliv zdrojů.

7983153134_26ec3ae6d0_z

Poplatky za poplatky

Otevření McDonaldu ale nespočívá jen v postavení budovy, vybavení a prodávání hamburgerů. Jelikož vaše “firma” spadá pod McDonald, neobejdete se bez poplatků.Stabilně budete přispívat 45 tisíc dolarů měsíčně za to, že můžete používat značku McDonald. K této částce pak ještě připočítejte 4% z celkového prodeje, které odvedete McDonaldu.

McDonald také požaduje, aby každý, kdo provozuje vlastní pobočku měl najatou firmu, která vypočítá kolik ve zkutečnosti činí ten 4% podíl.

Na stejnou částku by vás vyšlo i provozování KFC nebo Taco Bell.

Zdroj: businessinsider.com

Mladý redaktor, který chce poskytnou svým čtenářům kvalitní obsah a zajímavé čtení. Zapálený programátor a hráč, který má v oblibě .NET a Linux. Dychtivý čtenář knih a milovník čínského jídla. Twitter → @jarekpetrik

Komentáře

Nahoru