Myslete na smrt s Googlem

Nikdo nepřemýšlí rád o smrti – ještě ke všemu o té vlastní. Ale plánování toho, co se stane poté, až zde jednou nebudete, je opravdu důležité pro lidi, které zde zanecháte. Právě to si myslí Google, a tak včera zpřístupnil nový nástroj v nastavení účtu, pomocí kterého je možné ovlivnit, co se stane s účtem po smrti uživatele.

Funkce se nazývá Inactive Account Manager a má za úkol rozhodnout, za jakých okolností má být váš účet považován za neaktivní (pokud vůbec), co se má stát s vašimi daty a koho je třeba informovat. Vyberete si, zda chcete zadané příkazy provádět po třech, šesti, devíti nebo dvanácti měsících nečinnosti.

Třeba můžete chtít, aby byl váš účet i se všemi osobními daty smazán. Nebo možná máte zájem, aby vaše data byla sdílena s důvěryhodným kamarádem nebo členem rodiny. V takovém případě nástroj umožňuje nadefinovat až deset kontaktů lidí, kterým budou v případě neaktivity vašeho účtu zpřístupněna vaše data. Dokonce je možné obě tyto možnosti i zkombinovat – po sdílení vašich dat se účet automaticky odstraní.

Pozná Google, že u jste odešli na onen svět?

Samozřejmě ani Google ještě není natolik inteligentní, aby poznal, kdy opravdu odejdete z tohoto světa. Aby se nestalo, že budou vaše data sdílena nebo váš účet smazán ještě za vašeho života, měsíc před vypršením nastavené doby vás nástroj upozorní SMS zprávou nebo emailem.

Nastavení Inactive Account Manager je možné nalézt na této stránce.

Dlouholetá podpora týmu.

Komentáře

Nahoru