Tisková zpráva: Proteiny vám pomohou při posilování

Pokud máte v úmyslu začít posilovat, měli byste se zprvu začít zajímat o to, co všechno je k tomu pravému posilování potřeba. Nejenom, že potřebujete velice pevnou vůli, abyste nešli do posilovny jenom jednou a pak toho nechali, ale také potřebujete kvalitní doplňky stravy. Těch je na trhu hned několik. Ale tím nejdůležitějším ze všech je protein, ze kterého si uděláte proteinový nápoj.

Jak ale ten správný protein vybrat, když jich je na trhu nepřeberně? Nové a nové firmy se vyrojují s novými produkty, leckdy nekvalitními a schovávají se za hezké obaly. Lajk stejně nic nepozná. Na co tedy dát? Na fóra, osobní zkušenosti lidí?

Máte v úmyslu koupit protein?

Jaké máme vůbec druhy proteinů, které si můžete na trhu koupit? Základními druhy jsou syrovátkové proteiny, kaseinové proteiny, vícesložkové proteiny, sojové a třeba i hovězí proteiny.

Syrovátkové proteiny

Syrovátkové proteiny jsou ty nejúčinnější, mají totiž největší index využitelnosti. To znamená, že největší procento bílkovin se vstřebá do vašeho těla, a pak působí na tvorbu svalů. Tyto proteiny je vhodné, nejčastěji v kombinaci s gainerem (sacharidem) brát hned po tréninku, abyste tělu doplnili živiny a potřebné látky, které během tréninku spotřebovalo.

Kaseinové proteiny

Kaseinové proteiny jsou vyrobeny z kaseinu, což je aminokyselina, která se do krve uvolňuje pozvolněji a má menší index využitelnosti. Proto se nedoporučuje brát po tréninku na rychlou regeneraci, ale spíše na běžné doplnění proteinů v průběhu celého dne. Kasein je dobrá alternativa k syrovátkovému proteinu.

Vícelsložkové proteiny

Vícesložkové proteiny mají tu výhodu, že obsahují nejčastěji syrovátku smíchanou s nějakým jiným proteinem, například kaseinem a tím dodávají tělu větší spektrum aminokyselin, což má pro tělo za následek doplnění více látek najednou. V profesionální branži se názory na vícesložkové proteiny různí, většinou to vychází z osobní zkušenosti.

Beef proteiny

Beef, neboli hovězí proteiny se vyrábějí sušením masa, především tedy hovězího (od čehož mají proteiny název). Pro někoho mohou být lépe stravitelné než například ty syrovátkové.

O posilování se můžete dočíst na webu o posilování.

Více informací můžete najít na stránkách wikipedia: http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkovina

Rádi bychom vám nabídli prostor pro vaše tiskové zprávy. Pokud chcete, abychom o vás dali vědět, případně o vaší slevové akci, pořádané konferenci, novém produktu a podobně, můžete nás kontaktovat na emailovou adresu redakce@objevit.cz.

Komentáře

Nahoru