Kategorie Blogeři, redaktoři a copywriteři (pisálci)

Veronika 2

Veronika Tomanová: Nikdy bych nevěřila, že se cestování stane mou pracovní náplní

Verča je blogerka, žurnalistka, fotografka a také vášnivá cestovatelka. Je jedním ze zástupců mladé generace, která propadla digitálnímu nomádství. Pracuje na dálku, cestuje po světě a užívá si život plnými doušky. Pokud i vy byste chtěli takový život nomáda vyzkoušet, Veronika Tomanová vám prozradí, co takový život cestovatele obnáší.

IMGL1308-1200

Gabor Boros: Musíš mať schopnosť nájsť zaujímavé témy – ale aj to sa dá naučiť (2/2)

Jen málokomu se podaří z nuly vybudovat projekt, který doslova a do písmene ovlivní půlku národa. Gabor Boros je jedním z těch lidí, kterým se to povedlo. Je to zakladatel možná jednoho z největších magazínů na Slovensku, který asi znáte taky – Refresher.sk. Zajímá vás, jak se buduje z nuly magazín s miliónovou návštěvností? Tak čtěte dál! Zároveň doporučujeme přečíst i minulou část rozhovoru!

IMGL1308-1200

Gabor Boros: Refresher bol pôvodne môj maturitný projekt na strednej škole (1/2)

Jen málokomu se podaří z nuly vybudovat projekt, který doslova a do písmene ovlivní půlku národa. Gabor Baros je jedním z těch lidí, kterým se to povedlo. Je to zakladatel možná jednoho z největších magazínů na Slovensku, který asi znáte taky – Refresher.sk. Zajímá vás, jak se buduje z nuly magazín s miliónovou návštěvností? Tak čtěte dál!

10400022_974474235914328_1129276388677516182_n

Ištván RedAK Evženovič: Do patnácti jsem obýval psychiatrii

Každý člověk je v něčem unikátní. Jeden umí to a ten zas tohle. Někdo umí vydělat miliony. Někdo jiný zase dokáže rozesmát tisíce lidí na internetu svým hodně specifickým humorem. Pokud…

chez_lucie

Lucie Dvořáková z blogu Chez Lucie: Vše to začalo v kuchyni u notebooku zaprášeného moukou

Někteří si hodují v jezení jídla, někdo naopak v psaní o něm. Přesným příkladem je česká foodblogerka, která na svém blogu zveřejňuje ty nejlepší a nejchutnější recepty, které opravdu stojí za to! Řeč je o Chez Lucii nebo-li Lucii Dvořákové, milovnici dobrého jídla a věrné bloggerce srdcem i duší.

Alex_01

Blogerka Alex alias Crazy Sexy Fun Traveler: Neopaluji se nahoře bez ani netančím nahá po stolech

Charismatická Slovenka Alexandra Kováčová možná není u nás tolik známá, po světě je však proslavená jako Crazy Sexy Fun Traveler. Její blog plný šťavnatého obsahu, fotek z celého světa, ale i…

bloges_uvodni2

Stylová čtveřice Bloges Robes: V cizině náš blog komolí na „blowjob roubs“

Sex ve městě po česku. Tyhle charismatické kočky stačí chvíli sledovat na Facebooku a máte hned chuť odhodit kancelářské papíry, nasadit hippie čelenku, pobrat nejlepší kamarádky a vyrazit za letním dobrodružstvím. Bloges Robes zkrátka umí udávat směr!

dnesnosim_uvodni

Daniel Čačala, zakladatel Dnes nosím: Styl není o penězích. Vkus si prostě nekoupíte

Konec šedi v českých a slovenských ulicích! Blog dvacetiletého Dana Čačaly Dnes nosím, jehož obsah pomáhají tvořit sami čtenáři, se dere strmě nahoru. Když jsme Danyho oslovovali s nabídkou rozhovoru, měl na Facebooku kolem 8 000 fanoušků, dnes je to necelých 17 tisíc a komunita lidí, kteří inspirují a chtějí být inspirováni, každým dnem roste. Nedivíme se!

Politika mě neláká, směje se Nikola

Nikola Ptáčková o blogu Ekomrcha: Ne za všechno špatné na planetě může člověk

Příroda jí vždycky voněla, vystudovala krajinné inženýrství, vedla zahradnickou firmu, a tak využila 15leté novinářské zkušenosti a založila blog o životním prostředí, který vás bude bavit číst. Osobitost a vlastní názor totiž nejsou Nikole Ptáčkové alias Ekomršce cizí!

uvodka

Ondřej Martinek: Copywriting beru jako dialog mezi daným produktem a čtenářem

Dnešní rozhovor přijal Ondřej Martinek, mladý copywriter a affilák na volné noze. Snaží se psát čtivě, protože ho to baví a naplňuje. Běžně zavaří klávesnici, proto aby jeho klient byl stoprocentně spokojen a aby jeho texty nebyly jenom výplní nějakého prázdného místa.

casopis_uvodni

Petra Kruntorádová o Pravém domácím časopise: Chceme psát o všem, co je skutečné

Po 20 letech v médiích se s manželem pustili do odvážného kroku – vydávat na vlastní náklady časopis, který bude odlišný od ostatních. Tak se moderátorka Petra Kruntorádová a grafik Dan Barták stali duchovními rodiči Pravého domácího časopisu, a spolu se svým kmenem redaktorů a redaktorek informují o všem, co je skutečné.

radek3

Radek Hulán: Vydělat v životě hromadu peněz není cíl a ani motivace. To nedává člověku štěstí

Svého času jedna z nejkontroverznějších postav české internetové scény. Zakladatel možná jednoho z nejznámějšího českého blogu MyEgo.cz. Programátor, bloger, podnikatel a webdesignér v jedné osobě.

veru_uvodni

Veronika Pořízková, Z ghetta blog: S ničím se moc nepářu, ať už jde o život nebo cupcakes

O práci s těstem mluví skoro zamilovaně a s nadsázkou o sobě říká, že je střelená, blond a peče „asi o něco víc“ než většina lidí. Foodblogerka Veronika Pořízková je sympatickou tváří…

petra_uvodni

Petra Čaníková: K popisu práce copywritera patří respektovat širší souvislosti

V oboru se pohybovala dávno před tím, než dostal nálepku „copywriting.“ Obsahová specialistka Petra Čaníková je velmi příjemná a upřímná žena, která kromě práce na volné noze stíhá vychovávat dvě děti, objíždět CopyCampy a vše brát s nadhledem. Spolupracovala s Transparency International, stojí za projektem Výmoly a pokorně tvrdí, že díky každé zakázce zjistí, co ještě neumí.

uporava

Otto Bohuš: Oceňuji, že „copywriting“ už není v ČR sprosté slovo

Reklamní texty, slogany a vše kolem copywritingu je jeho parketa. Mistr prodejního textu, vládce písmenek. Prostě psavec na plný úvazek. Chcete-li – prostě copywriter. Své práci se věnuje naplno, má jí rád, dělá ji co nejlépe, jak může a s grácií. Zajímavé jméno, zajímavé texty, to je Otto Bohuš alias Ottocopy.

uvodka

Klára Donathová: Negativní recenze píšu výjimečně, když se jedná o místo, které hrozně frčí anebo je drahé

Na dnešní rozhovor jsem si vybral Kačku Žvýkačku alá Kláru Donathovou, která se věnuje psaní a jídlu na plné obrátky. Jídlo totiž nejen jí, jako každý normální člověk, ale ona ještě o něm píše, za což ji obdivuje řada jejich fanoušků na jejím blogu kackazvykacka.blogspot.cz.

kvetka uvodni

Květoslava Lišková: Díky OVACOPI jsem vystoupila z komfortní zóny

Přestože je z Krnova, má ryzí ostravské srdce. Teprve dvaadvacetiletá Květoslava Lišková toho za pár let stihla skutečně mnoho – spojila ostravské pisálky, programováníchtivé slečny i milovníky technologií. O OVACOPI, platformě setkávání copywriterů a kreativců, říká, že vzniklo z nešťastné lásky, aby ji mohlo udělat šťastnou. A kromě ní také stovky pravidelných návštěvníků těchto inspirativních akcí.

eva_01

Eva ze Svatojánu: Vařit musím, tak proč to nedělat tvůrčím způsobem

Nikdy nesledovala žádné foodblogy a fotit recepty začala pro kamarádky, přesto má na Facebooku 32 000 fanoušků. Pro Evu Francovou, Kuchařku ze Svatojánu, je však mnohem důležitější stát nohama pevně na zemi a žít jednoduchý, milující život.

Michal Tuláček - Právnické zkazky

Michal Tuláček a Právnické zkazky: Chci dosáhnout toho, aby se co nejvíc lidí zasmálo

Měly jsme tu Opráski, měli jsme tu Mártyho frky. A teď jsou na řadě Právnické zkazky. Jedná se taktéž o kreslený humor. Jen je pouze více zaměřený na intelektuály. Konkrétně na právníky. Ale nebojte. I zde se najdou perly, které nemají moc daleko k černému humoru. Slušelo by se také říci, kdo za tím vším stojí. Tím člověkem je Michal Tuláček.

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.

Nahoru