Kategorie Podnikatelé / startupy

profilovka

Miroslav Michalko nenašel alternativu k České poště, tak založil Zaslat.cz

„Jako internetová služba a srovnávač dobře známe výhody i nevýhody jednotlivých přepravců a dokážeme vybrat pro zákazníka toho nejvhodnějšího,“ vyjmenovává přednosti startupu Zaslat.cz Miroslav Michalko. Během čtyř let Miroslav se…

profil2

Jakub Krejčík: Každoročně rosteme zhruba o 100 %

Před čtyřmi lety vymyslel Jakub Krejčík se svými společníky jídlo v prášku, které pojmenovali podle biblického pokrmu Mana. Dnes této unikátní stravy prodávají přes 200 tun měsíčně po celé Evropě. K dostání…

profilovka

Dita Přikrylová: My z dětí nechceme vychovávat uživatele, ale vývojáře

Psal se rok 2014, když Dita Přikrylová založila neziskovou organizaci Czechitas, aby pomohla zlepšit IT gramotnost u žen a mladých lidí. O rok později se prosadila do žebříčku s názvem…

profilovka

Zuzana Ježková: Je potřeba přestat řídit projekty a začít vést lidi k úspěšným projektům

Je to vystudovaná psycholožka, ale není to jen tak ledajaká psycholožka. Zuzana Ježková je už přes 11 let také projektovou manažerkou. V současné době své pracovní nasazení v oblasti projektového managmentu trochu…

profilovka

Honza Dolejš: Nad plánováním svého dne bychom měli mít kontrolu, jen ne vždy úplně do puntíku

Mladistvý vzhled, ale přitom mnoho zkušeností. Honza Dolejš už má ve svém profesním životě leccos za sebou. Je spojován s online portálem Svět Androida, kde psal jako redaktor. Později se vypracoval…

alex hlavaA

Alexandra John: Jak napsat, vydat si knihu a být sama sobě šéfem. Nakladatelství obětuje pouze 5 % z prodejní ceny

Podnikatelka Alexandra John vydala v listopadu roku 2015 knihu Jak být sám sobě šéfem, která zaujala primárně ženy. Radí jim, jak začít s podnikáním na svůj vlastní účet a vymanit…

profilovka

Veronika Matějková: Nevěděla jsem, zda to bude fungovat, ale chtěla jsem to zkusit

Šití převleků ji prostě baví. Nejdříve tvořila jen pro zábavu, ale postupně měla práce až nad hlavu. Tak se rozhodla, že se bude svým koníčkem živit. Veronika Matějková se aktivně…

Petr Fridrich

Petr Fridrich: Výtopna předčila očekávání, a v tuto chvíli se rozvíjí velmi slibně i do zahraničí

Už přes 6 let funguje projekt Petra Fridricha, který nese název Výtopna. První restauraci vybudoval v Brně, dnes už fungují další dvě v Praze. Celkem se u stolů tří českých provozoven vystřídalo…

Miroslava Pašková

Miroslava Pašková: V naší pražské dílně to vypadá trochu jako v modelářském kroužku

Dron si dnes člověk může objednat za několik dolarů přímo z Asie. Ve většině případů se však jedná pouze o hračku. Ale na trhu jsou k dostání i kvalitní drony, které mohou…

nahled

Jan Sláma: Nehroutím se z neúspěchů, vždy vstanu a jdu dál

Ještě mu není ani 18 let, ale už má svoji vlastní firmu. Jan Sláma se totiž nechal v 16 letech soudně zplnoletnit, aby se mohl na plno věnovat svému koníčku. Podnikání. Už…

náhled

Jan Sláma: Nejdřív nás Google zablokoval kvůli přemíře vulgárních výrazů

Není to tak dávno, co po internetu začala kolovat aplikace Sorry jako, díky které můžete s přáteli soutěžit v tom, kdo zná lépe nejslavnější hlášky Andreje Babiše a Miloše Zemana. Aplikace je…

dominika-spackova-06

Dominika Špačková: Většina maminek podniká proto, aby měly čas na děti

S vidinou úspěchu a více času na rodinu se do podnikání pouští čím dál více žen na mateřské, které se kromě podnikání musí starat také o dítě. Rozhodně to nemají jednoduché, ale takzvané maminkatelky jsou v práci velice efektivní, takže dosahují skvělých výsledků.

Blesk_praha-verejna-lednice-foodsharing

Pavel Vodička: Snaha omezit plýtvání potravinami je celosvětový trend

Foodsharing je v zahraničí poměrně běžná záležitost. Po celém světě existují místa, kam mohou lidé nosit přebytečné potraviny, na kterých si může pochutnat někdo jiný. Sdílené ledničky se pomalu začínají objevovat i v České republice. Svůj podíl na tom má i Pavel Vodička, který se snaží rozšířit povědomí o tomto problému mezi lidmi. Díky Pavlovi a jeho přátelům vznikla také první veřejná lednička v Praze.

predprodej

Blanka Milfaitová: Snažím se ukázat, že jde spojit rodičovství, podnikání i cestování

Blanka Milfaitová je maminka, spisovatelka, bloggerka, ale především také úspěšná podnikatelka. Po celém světě ji proslavily zejména domácí marmelády, za které posbírala spoustu prestižních ocenění. V roce 2012 založila vlastní rodinnou minimanufakturu na marmeládu. A už po prvním roce fungování se Blanka dočkala ocenění v mezinárodní soutěži The World’s Original Marmalade Awards. Její marmeláda je známá po celém světě a oblíbila si ji i britská královna.

12748000_10208695029036073_5184550519483182236_o

Jiří Cafourek: Dáváme zákazníkům nástroj k výrobě produktů, které jsou odrazem jejich osobností

La Praga je mladá společnost, která vznikla teprve nedávno, zato ambice jejích zakladatelů jsou obrovské. S hrdostí tvrdí, že kvalita jejich opasků převyšuje kvalitu světových módních značek. Více nám prozradil spoluzakladatel společnosti Jiří Cafourek v exkluzivním rozhovoru.

IMG_4502 (2016_05_12 13_54_16 UTC)

Beáta Mazalová: Jak psycholožka ve farmacii nabírá ajťáky?

Slovenská headhunterka pracující pro farmaceutického giganta MSD. Lovec hlav tělem i duší. A jinak křehká dívka žijící v Praze, která se v oblasti HR a náboru pohybuje více než 5 let. Právě ona vám dnes prozradí, jak a kde najít nové tváře právě pro vaši firmu a jaké nástroje a postupy u toho použít, abyste odlišili zrno od plev.

IMG_0507

Ctirad Macháček: V Astramodel.cz je nás jen 11. Přesto máme obrat přes 55 milionů

Z ničeho vybudoval jeden z největších velkoobchodů s modelářským zbožím u nás. Věnuje se velkoobchodnímu prodeji modelů na dálkové ovládání, které prodává nyní již hlavně přes internet prostřednictvím svého eshopu Astramodel.cz. Nyní jeho firma dosahuje úctyhodných čísel a patří k jednomu z největších prodejců modelů na dálkové ovládání u nás i v Evropě. A právě majitel firmy nám prozradil, jak se buduje takový velkoobchod s velmi specifickým zbožím.

extIMG_2648

Jirka Koláček: V mládí se věnoval jízdě a chovu koní, teď vlastní pekárnu, která peče ten nejlepší 100% žitný kváskový chléb

Jirka je pekař. Ale ne jen tak ledajaký pekař. Má jeden z nejlepších kváskových chlebů. Umí upéct prakticky jakýkoliv chléb. Například mrkvový, s ořechy, s čokoládou a švestkami, ale hlavně 100% žitný, vyrobený tradičním způsobem a postaru, tedy na tvrdou kůrku a doměkka propečený a vláčný vnitřek. Řeč je o Jirkovi Koláčkovi, nadějnému podnikateli a novodobém pekaři.

12132583_1080217121988679_6309339452443999411_o

Jiří Janků z pardubické eBRÁNY: Zjistit potřeby klienta je ta nejtěžší práce. Drtivá většina z nich totiž neví, že neví

Kreativec. Markeťák srdcem i duší. A člověk, který se svým týmem pomáhá malým a středním firmám růst. Spolu se svým týmem dokáží vymyslet geniální marketingové kampaně, luxusní weby a všechny možné věci v oblasti online a offline marketingu. To je Jirka Janků z pardubické eBRÁNY.

Nahoru