Dnes vyšlo 1 článků

Slovenka představuje kampaň, ve které ukazuje, kolik kostek cukru je v sladkostech

Před nedávném se na sociální síti objevily fotografie s názorným složením populárních potravin, přičemž na tento projekt německých spotřebitelských organizací navazuje Slovenka. Představuje vám žebříček 16 sladkostí a na fotografiích zobrazuje, kolik kostek cukru v jednotlivých sladkostech je.  

Očekávali byste, že je více cukru v čokoládové tyčince Kofila anebo v sójovém řezu? K vašemu překvapení je více cukru právě v sójovém řezu. A do popředí žebříčku se dostaly produkty, do nichž byste to neřekli.

První místo obsadila tyčinka Margot, která je složená z více než 50 % pouze z cukru. Obsahuje celkem 13 kostek cukru, což je dvojnásobek doporučené denní dávky.

16. místo: Fidorka hořká (30 g)

  • 11,1 g cukru

15. místo: Bebe Dobré ráno (50 g)

  • 14 g cukru

14. místo: Horalky (50 g)

  • 16,5 g cukru

13. místo: Mila (50 g)

  • 17 g cukru

12. místo: Deva Klasik (33 g)

  • 17,16 g cukru

11. místo: Mäta (50 g)

  • 17,5 g cukru

10. místo: Koko (35 g)

  • 17,75 g cukru

9. místo: Rumba (32 g)

  • 18,4 g cukru

8. místo: Kofila (35 g)

  • 19,43 g cukru

7. místo: Kávenky

  • 19,5 g cukru

6. místo: Lina (60 g)

  • 19,8 g cukru

5. místo: Miňonky (50 g)

  • 20,75 g cukru

4. místo: 3Bit (46 g))

  • 22,77 g cukru

3. místo: Sójové řezy (50 g)

  • 24,55 g cukru

2. místo: Banány v čokoládě (45 g)

  • 26,15 g cukru

1. místo: Margot (100 g)

  • 52,5 g cukru

Zdroj: Gazduj

Stále ještě mladý a (snad i) krásný psavec píšící na svém blogu Krcmic.cz. Pracoval pro společnosti T-Mobile, SaveMax, Telefonica O2, Brunswick Estates, Accenture, euroAWK a Socialbakers. Založil portál Pravdu.cz. V současnosti vlastní tento web. A pracuje na tom, aby z Objevit.cz udělal další uznávaný a navštěvovaný portál.

Komentáře

Nahoru