Slovenka představuje kampaň, ve které ukazuje, kolik kostek cukru je v sladkostech
Před nedávném se na sociální síti objevily fotografie s názorným složením populárních potravin, přičemž na tento projekt německých spotřebitelských organizací navazuje Slovenka. Představuje vám žebříček 16 sladkostí a na fotografiích zobrazuje, kolik kostek cukru v jednotlivých sladkostech je.
Očekávali byste, že je více cukru v čokoládové tyčince Kofila anebo v sójovém řezu? K vašemu překvapení je více cukru právě v sójovém řezu. A do popředí žebříčku se dostaly produkty, do nichž byste to neřekli.
První místo obsadila tyčinka Margot, která je složená z více než 50 % pouze z cukru. Obsahuje celkem 13 kostek cukru, což je dvojnásobek doporučené denní dávky.
16. místo: Fidorka hořká (30 g)
- 11,1 g cukru
15. místo: Bebe Dobré ráno (50 g)
- 14 g cukru
14. místo: Horalky (50 g)
- 16,5 g cukru
13. místo: Mila (50 g)
- 17 g cukru
12. místo: Deva Klasik (33 g)
- 17,16 g cukru
11. místo: Mäta (50 g)
- 17,5 g cukru
10. místo: Koko (35 g)
- 17,75 g cukru
9. místo: Rumba (32 g)
- 18,4 g cukru
8. místo: Kofila (35 g)
- 19,43 g cukru
7. místo: Kávenky
- 19,5 g cukru
6. místo: Lina (60 g)
- 19,8 g cukru
5. místo: Miňonky (50 g)
- 20,75 g cukru
4. místo: 3Bit (46 g))
- 22,77 g cukru
3. místo: Sójové řezy (50 g)
- 24,55 g cukru
2. místo: Banány v čokoládě (45 g)
- 26,15 g cukru
1. místo: Margot (100 g)
- 52,5 g cukru
Zdroj: Gazduj
Komentáře