Smazat svůj facebookový účet je zase o něco těžší

Každý z nás už během svého života minimálně jednou dospěl do stádia, kdy měl Facebooku plné zuby a uvažoval o jeho úplném zrušení. Pokud jste měli dostatek odvahy a udělali jste to, zřejmě jste stejně o pár dnů, týdnů nebo maximálně měsíců později zjistili, že žít bez Facebooku se v dnešní době nedá. Přestože s touhle sítí máme vztah plný lásky i nenávisti, bez ní bychom nebyli vůbec v obraze.

A Facebook si je moc dobře vědom toho, že ho potřebujeme. Sice má funkci, která vám umožní účet deaktivovat, ale vlastně ne tak docela. Když půjdete do Nastavení -> Zabezpečení, dole uvidíte modře napsanou možnost Deaktivujte svůj účet.

deaktivujte_svuj_ucet

Možnost deaktivace se skrývá úplně dole

Jakmile na tuhle prostou volbu kliknete, Facebook se vás bude snažit přesvědčit, že to nemáte dělat a že vás budou postrádat vaši přátelé. Musíte vyplnit i důvod, proč chcete svůj účet deaktivovat.

duvod_odchodu

Důvod odchodu je vyžadovaný

Facebook si je jistý, že se vrátíte

Úplně dole ale nově přibyla možnost Automatická reaktivace – účet se vám zpátky aktivuje po určitém počtu dnů (maximálně 28). Je to jako by si byl Facebook jistý, že stejně nebude trvat déle než měsíc, než svého rozhodnutí budete litovat.

automaticka_reaktivace

Když si deaktivujete účet, sice budou odstraněny věci, které jste v minulosti sdíleli, ale lidé, které máte v přátelích, váš účet stále uvidí a dokonce i historie chatu zůstane beze změny.

Mimochodem opětovná aktivace deaktivovaného účtu je snadná. Stačí jen zajít na Facebook a přihlásit se, jak to děláte vždycky. Takže ano, možnost zrušení účtu tu skutečně je, ale Facebook dělá všechno pro to, aby ji nikdo nevyužíval.

Komentáře

Nahoru