Štítek: Hospody

bar-1285133_1280

Další nesmyslný zákon. Hospodští musí zjišťovat, zda podnapilý zákazník nebude řídit

Česká legislativa stále více ztěžuje hostinským provozování hospod a restaurací. Vedle zákazu kouření přichází další zákaz, a to zákaz nalévání alkoholu osobám, u nichž se předpokládá, že si přímo od baru půjdou v podnapilém stavu sednout za volant. Nicméně hospodští ani netuší, jak něco takového zkoumat.

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.

Nahoru