Štítek: Kuchař

working__blog_213

Eataway, webová stránka pro všechny milovníky dobrého jídla

Milujete vaření a rádi byste se chtěli pochlubit někomu cizímu? V tom případě určitě oceníte webovou stránku Eataway, která funguje na stejný způsob jako Airbnb. Na tuto webovou stránku se mohou zaregistrovat profesionální kuchaři, ale i úplní začátečníci, kteří chtějí poznat nové přátelé se stejnými zájmy a vyzkoušet něco nového k snědku.

10349754345_3e01dfeffc_z

V Německu může být nelegální sdílet fotky jídla na sociálních sítích

Pro všechny z vás, kteří si v restauraci vyfotí každé přinesené krásně vypadající jídlo a pochlubí se přátelům na sociálních sítích, máme špatnou zprávu. Tedy aspoň pokud pojedete na dovolenou do Německa. Mohli byste tím totiž porušit zákon.

panrkacky_rynek

INZERCE: Kde v Praze sehnat poctivé potraviny?

Záleží vám na tom, co jíte? Mělo by, protože jídlo významně ovlivňuje kvalitu našeho života. Z čeho si myslíte, že jsou všechny dnešní nemoci, jako je například rakovina? Dříve nebývaly nebo jich aspoň bývalo méně. Jenže s tím, kolik umělých a nezdravých látek do sebe v dnešní době cpeme, se není čemu divit.

hruska-pivo

Láďa Hruška: Já žádný kuchař nejsem

Reportér a potravinový inspektor televize Nova, který proslul zejména díky kuřecím kůžičkám. Jinak člověk, který se pohybuje v médiích už hezkou řádku let – někdy od roku 1998. Bývalý učitel, reportér televize Prima a TV Nova, ze kterého se právě díky televizi stala mediální hvězda. Minimálně v oboru televizní gastronomie. Ostatně o tom všem si s Láďou Hruškou budeme dnes povídat.

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.

Nahoru