Štítek: Peklo na talíři

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.

Peklo na talíři rozpoutalo na Facebooku lavinu negativních reakcí. Albert to nezvládá

Stačilo pustit do světa další díl z videoseriálu Peklo na talíři a byl oheň na střeše. V posledním díle se probíralo zejména maso. A hlavně to z Albertu, u kterého tentokrát vyšlo najevo, že je nejenom zdatně nadopované vodou (tzn. jednalo se o křehčené maso), ale také stejně tak drahé jako obyčejné (kvalitní) maso bez přídavků vody. Nakonec diváky dostal do kolen fakt, že všechno maso z Albertu bylo v akci. Problém byl v tom, že slevová akce se konala jen na oko. Ve skutečnosti se masíčko ještě zdražilo.
Nahoru