Štítek: Vegetariánství

0311labmeat02

Uměle vytvořené maso z živočišných buněk – na výzkumu se podílí i Bill Gates

Za poslední roky obliba životního stylu bez konzumace masa velmi vzrostla. Do restaurací, bister a fastfoodu se začínají dostávat pokrmy neobsahující masnou složku. Zákazníci požadují vegetariánská jídla stále více, často se můžeme setkat i s veganskými zákazníky, pro které nabídka už tak obsáhlá není. Přesto po světě začínají vznikat specializované restaurace zaměřené přímo na veganskou kuchyni. Tento trend se dostává i k nám do České republiky, i když takové restaurace najdeme především ve větších městech.

margit_uvodni

Margit Slimáková: Naše zdravotnictví chce odborníky, kteří nevybočují

Během studia zdravotní školy si uvědomila, že ze všeho nejdůležitější je prevence a převzetí odpovědnosti za vlastní zdraví. Od té doby podniká Margit Slimáková kroky, abychom i u nás začali vnímat provázanost jídla se zdravím. A hlavně, abychom si jednoduchost zdravého životního stylu užívali. Na co při propagaci své filozofie naráží?

zajici_uvodni

Petra Šťastná o Zajících v krabici: Dobrý nápad je potřeba realizovat hned

Vybavujete si ten pocit, kdy jste jako děti nemohli nedočkavostí dospat? Čirá radost z těšení se postupně vytratila z našich životů – a to přišlo Petře Šťastné a Vaškovi (příjmení) škoda. Společně začali objevovat svět kvalitních potravin a vymysleli unikátní koncept, jak pro ně zákazníky nadchnout – krabičky s delikatesami, které až do poslední chvíle zůstávají utajené. Nekupujte zajíce v pytli, když můžete rozbalit Zajíce v krabici.

eva_01

Eva ze Svatojánu: Vařit musím, tak proč to nedělat tvůrčím způsobem

Nikdy nesledovala žádné foodblogy a fotit recepty začala pro kamarádky, přesto má na Facebooku 32 000 fanoušků. Pro Evu Francovou, Kuchařku ze Svatojánu, je však mnohem důležitější stát nohama pevně na zemi a žít jednoduchý, milující život.

Nahoru