Kategorie Internet

filip-cerny

Filip Černý, hlavní šéfredaktor online zpráv, odešel z ČT

Filip Černý, šéfredaktor online zpráv, po 19 letech odchází z ČT. Filip Černý v ČT začal pracovat jako redaktor zpravodajství, později byl editorem redakce Události a byl součástí reportérského týmu Reportéři ČT. V posledních 3 letech se zaměřil na zkvalitnění redakce a online obsahu ČT24 a ČTSport, což se mu také podařilo.

Inzerci na počítači blokuje 35 % uživatelů prohlížeče Chrome

V minulém týdnu Google oznámil svůj plán implementovat funkce podobné AdBlocku pro blokování reklam přímo do nové verze prohlížeče Chrome. Právě Chrome je nejoblíbenějším globálním vyhledávačem. A v posledních letech u uživatelů vzrostlo využívání reklamních blokátorů.

2821988561_ece6bc9899_m

Google přidá do nového prohlížeče Chrome základní funkce AdBlocku

AdBlock je známý doplněk prohlížeče, který uživatelům umožňuje zbavit se otravných reklamních bannerů, které jsou zobrazovány po stranách načtené stránky. Google nyní chystá velkou změnu! Rozhodl se totiž, že podobnou funkci implementuje přímo do prohlížeče.

Google bojuje proti falešným zprávám pomocí „fact check“ tagů

Koncem minulého týdne společnost Google oznámila, že k některým výsledkům vyhledávání bude přidávat tagy „fact check“, které poukazují na důvěryhodnost publikovaných zpráv. Již v minulém roce údajně byla tato funkcionalita testována v USA a ve Velké Británii. Nyní by se označování zpráv těmito tagy mělo rozšířit na všechny jazykové mutace včetně češtiny.

bean pirat

OBRAZEM: Mr. Bean v mnoha podobách baví internet!

Na internetu nyní kolují obrázky, které se rázem staly virálem. Stačilo pouze upravit fotografie známých hrdinů, na kterých se na nás místo dané osobnosti usmívá přímo Mr. Bean. Některé výsledky skutečně stojí za to! Nevěříte? Přesvědčte se sami.

oakley

Hacknuté účty na Facebooku šíří podvodnou reklamu na levné brýle Oakley

Uživatelé Facebooku by si měli dávat pozor na další podvod. Na Facebooku se totiž uživatelům zobrazuje reklama na až nemožně levné brýle značky Oakley. Jedná se ale o fake e-shop rb4u.cz, který patří podvodníkovi první třídy. Již v minulosti totiž prodával padělky na stovkách e-shopů a v této aktivitě vesele pokračuje dodnes.

hacker-1446193_1280

Hackeři prý zaútočí na iPhony, pokud Apple nezaplatí výkupné

Skupina hackerů se snaží vydírat Apple vzhledem k údajnému přístupu k emailům v iCloud. Skupina hackerů, kteří se označili jako skupina z Turecka, požadují výkupné výměnou za smazání dat, kterými by mohli vymazat mobilní zařízení uživatelů Apple.

Na Flickru nyní najdete vizuálně podobné obrázky!

Používáte k vyhledávání obrázků pro vlastní blog, pozvánky či jiné grafické záležitosti nástroj Flickr? Pak vás možná potěší, že Flickr nyní přidal možnost vyhledávání vizuálně podobných obrázků. Tato funkce se může hodit, ale je pořádně schovaná. Jak tedy podobné obrázky na Flickeru najdete?

Před vstupem do USA budou vyžadována hesla k sociálním sítím

Spojené státy uvažují, jak zvýšit bezpečnost své země. Ministerstvo vnitřní bezpečnosti ve Spojených státech dokonce uvažuje, že vzhledem k současné situaci ve světě, bude od uprchlíků z muslimských zemí před vstupem do země požadovat hesla k sociálním sítím. Zejména Facebook musí být nedílnou součástí bezpečnostní kontroly.

kevinIII

Kevin Spacey učí herectví online!

Je vaším oblíbeným koníčkem divadlo? Chcete své umění posunout na jinou úroveň a nemáte čas chodit na herecké kurzy ve svém městě? Pak je tu pro vás skvělá příležitost. Známý americký herec, Kevin Spacey, totiž začal vyučovat herectví online! Své dokonalé umění tak předává nadšencům z celého světa!

RaiseTheCat-619-386

OBRAZEM: Fanoušci basketbalového týmu se při vítězství fotí s kočkami nad hlavou!

Vítězství fanoušci slaví různými způsoby. Ten, který začali praktikovat fanoušci basketbalového týmu Philadelphia 76ers, je obzvláště originální. Při výhře svého oblíbeného týmu totiž pozvednou své kočky nad hlavou a vyfotí s nimi svou obrovskou radost. A kdo nemá kočku, pozvedne svého psa nebo kamaráda!

V Google Mapách nyní zjistíte, kolik je na daném místě lidí!

Google Mapy jsou zase o něco lepší. V poslední aktualizované verzi Google Maps pro systémy Android a iOS získáte informaci o tom, zda je konkrétní restaurace či prodejna plná lidí nebo ne. Tato funkce se vážně hodí, nemyslíte?

makeup-brand-guy-face-maybelline-manny-gutierrez-9

OBRAZEM: Maybelline použila v reklamě na řasenku muže. Jeho fotografie se stala virálem!

25letý Manny Gutierrez má až neuvěřitelný počet sledujících. Už jako malý se prý díval, jak se jeho maminka líčí do práce a prochází tak každé ráno úžasnou proměnou. A tak se časem začal o make-up zajímat i on. S více než 3 miliony sledujících na Instagramu a 2 miliony odběratelů na YouTube není divu, že se stal tváří nové reklamní kampaně Maybelline!

OBRAZEM: Nejlepší selfie zvířat, která se okamžitě stala virálem

Umění selfíček se už dostalo i do života zvířat a jejich fotografie lámou v oblíbenosti na internetu rekordy. Selfie si váš domácí mazlíček vytvoří jednoduše. Stačí, když klikne na obrazovku vašeho smartphonu, kde bude nastaven fotoaparát. Vzniknou pak dokonalé obrázky, které snadno stanou virálem. I váš domácí mazlíček může být slavný!

facebook-login-1475585_1280

Facebook v Německu bude filtrovat falešné zprávy

Facebook v Německu v následujících týdnech spustí filtrování falešných zpráv. Pokud tedy uživatel bude sdílet zprávu, která je prověřena a vyhodnocena jako falešná, bude na tuto skutečnost upozorněn. Upozornění, že se jedná o falešnou zprávu, bude zobrazeno i uživatelům, kterým bude daný příspěvek pouze zobrazen.

60-year-old-fashion-model-swimwear-campaign-yasmina-rossi-8

OBRAZEM: Internet šílí z 61leté modelky, která nafotila kolekci plavek

Yazemeenah Rossi je 61letá modelka, která má lepší postavu než většina náctiletých. A možná právě proto byla vybrána k nafocení unikátní kampaně propagující kolekci plavek pro ženy. Její fotografie v plavkách se na internetu šíří rychlostí blesku a je jisté, že reklama zde rozhodně splnila svůj účel.

guy-knitting-sweaters-pictures-places-sam-barsky-9-58733dde398fe__605

OBRAZEM: Muž vyrábí svetry s místy, která navštívil a stal se hitem internetu

Když vycestujete do jedné z oblíbených turistických destinací, možná máte ve zvyku koupit si tam tričko. A tak jsou ve vašem šatníku trička s nápisy Londýn, Paříž, New York atd. Sam Barsky trička v turistických destinacích nekupuje. Místo toho plete originální svetry, ve kterých se poté fotí u míst, které jsou na nich vyobrazeny. Originální fotografie vkládá na sociální sítě a postupně se tak stává hitem internetu!

8566721433_c2f788e058_z

Donald Trump radí důležité dokumenty zásadně posílat kurýrem

Americký prezident Donald Trump se v sobotu vyjádřil k ochraně důležitých dokumentů před kybernetickými útoky. Dle Trumpa by se důležité dokumenty měly zasílat zásadně v papírové podobě pomocí kurýrů.

what

WhatsApp již na některých telefonech nebude fungovat

WhatsApp Messenger začátkem tohoto roku přestal fungovat na některých mobilních zařízeních. Společnost se totiž snaží zaměřit právě na systémy, které využívá drtivá většina lidí. Mobilní telefony, na kterých již aplikace přestala fungovat, prý nenabízejí potřebný potenciál k rozšiřování funkcí WhatsApp.