Kategorie Internet

unnamed

Kiwi.com spouští novou sekci s turistickým obsahem. Spolupracuje s cestovatelským plánovačem Sygic Travel

Kiwi.com jejedním z největších vyhledávačů letů a zároveň prodejcůletenek na světě. Nyní obohacuje svou mobilní aplikaci o sekci s turistickým obsahem. Pro své zákazníky zajišťuje dpravu a nově pomáhá I s plánováním jejich dovolené. Data, která má Kiwi.com od Sygic Travel, obsahují turistickou mapu, 20 milionů výletních míst, 2 miliony hotelů a 70 tisíc prohlídek a vstupenek. Turistický obsah konkrétní destinace se lidem zobrazí v aplikacích Android a iOS po zakoupení letenky.

Švédsko2

Konečně účinný lék proti stresu? Samotka uprostřed divoké švédské přírody

Tři dny, pět lidí se stresujícím povoláním a pro každého z nich jedna skleněná chatka. Kolem nádherná švédská příroda, kam až oko dohlédne, žádné moderní technologie ani kontakt s vnějším světem. Děsivá představa nebo pohlazení po duši? Přesně takto vypadá experiment s názvem The 72 Hour Cabin, který provádí vědci z lékařské univerzity Institut Karolinska ve Stockholmu. Jejich výzkum má za úkol změřit míru vlivu švédské přírody na redukci stresu.

Lidl logo

Přišel den „D“, německý Lidl spouští oficiální e-shop

Už v červenci letošního roku jsme vás informovali o chystaném záměru německé společnosti Lidl expandovat také do online světa a spustit vlastní e-shop pro vybrané spotřební zboží, o které mají zákazníci v České republice enormní zájem. Od dnešního dne tak můžete vybírat a nakupovat ze sortimentu Lidlu přímo z pohodlí domova bez nutnosti absolvovat líté boje o poslední sportovní tričko ve vaší velikosti. Alespoň už vám nikdo nepřejede nohu nákupním košíkem.

Picture1

Nový zákon o spotřebitelském úvěru odstranil z trhu nepoctivce. Najdou se však i výjimky!

Asi jste již zaznamenali informaci o novém zákonu, který má za cíl chránit spotřebitele před nekalými praktikami i nevýhodnými nabídkami půjček. Zákon vstoupil v platnost na konci minulého roku a zpřísnil podmínky pro poskytování i zprostředkování spotřebitelských úvěrů a hypoték.

password

Dokonalé heslo neexistuje, ale můžete se mu přiblížit. Jak na to?

Fakt, že čtete tento článek, je pravděpodobné, že jste zahlédli odkaz na sociálních sítích. Používáte-li sociální sítě, pak jste se k nim museli přihlásit jako uživatel. Což znamená, že jste zadávali heslo. A teď ruku na srdce: můžete s čistým svědomím říci, že je bezpečné?

lidl

Čekáte na plnou verzi nového e-shopu od Lidlu? Už nemusíte, hesla unikla na veřejnost

V pondělí zažil potravinářský řetězec Lidl historický milník, vstoupil totiž do segmentu e-commerce. Nově zprovozněný e-shop spotřebního zboží však zatím pouze testuje, přístup do pilotní verze proto pod zabezpečením pomocí hesla…

komiks náhled

„Teroristický útok z vás hrdinu neudělá,“ vzkazují komiksy jordánského kreslíře

Jako dítě se stal obětí napadení s rasovým podtextem. Místo vidiny pomsty však začal uvažovat o problému rasové nenávisti a extrémismu jako takovém. Aby mohl své myšlenky předávat dál, začal jordánský podnikatel Suleiman Bakhit přednášet o úctě, rovnosti a toleranci na základních školách. Dnes pro děti kreslí poutavé komiksy inspirované Jamesem Bondem, Jackem Bauerem nebo americkými superhrdiny. Do svých komiksových postav vkládá poselství o pravém významu hrdinství a bojuje tak proti pokřiveným hodnotám šířeným ISIS a další teroristické organizace.

hqdefault

Pozor na falešné profily na Facebooku. Naletěly už stovky lidí

Podvodníci neustále přicházejí s novými způsoby, jak oklamat důvěřivé a nezkušené uživatele a pod nejrůznějšími záminkami z nich pak dostávají citlivá data, která se v jejich rukou mění v nebezpečnou zbraň. Před takovými útoky varuje dokonce už i policie. Nedávno byly v médiích popsány například falešné zprávy, které na svém facebookém profilu obdržely desítky lidí.

Romana Jourdren 2

Do funkce regionální generální ředitelky GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare byla jmenována Romana Jourdren

Společnost GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare oznámila změny ve vedení jak v České republice a na Slovensku, tak na regionální úrovni. Jmenovala Romanu Jourdren regionální generální ředitelkou pro střední a východní Evropu. Ve funkci generálního ředitele pro Českou republiku a Slovensko ji nahradí Pavel Behenský.

21586384_10207530216093693_1717981695_n

Webnode poprvé v televizi a v on-line s novou videobrand kampaní

Webnode, jeden z největších celosvětových poskytovatelů webových stránek zdarma, se poprvé představil v televizi. Svoji premiéru si odbyl na kanále ČT sport, kde formou sponzoringu sportovních utkání šíří povědomí o značce na českém trhu. V on-line prostředí k tomu navíc přidal svoji další videokampaň.

Inveo_kancelare_07

Inveo vyrostlo a představilo nové kanceláře – vévodí jim e-commerce hub

Přední český e-commerce akcelerátor Inveo v Karlíně funguje již druhým rokem a od té doby se rozrostl zhruba na dvojnásobný tým. Nyní, po akvizici start-upu DoDo, která mj. znamenala přibrání dalších členů týmu, společnost dokončila úpravu svého pracovního prostoru.

garage_how

Projekt makeITtoday umožní dětem ovládat programovací jazyk Scratch

Žijeme v době, kdy už není s podivem, že pracujete na internetu. Nemusíte k tomu být ani zakřiknutým jedincem, který je naprosto asociální a je naplněn pouze životem ve virtuální realitě. Programování naopak nabírá na síle a stává se čím dál populárnější. Svět internetu se pomalu začíná virovnávat tomu skutečnému a je třeba se v něm umět náležitě orientovat. Kdy jindy s tímto „uměním“ začít, než v dětském věku? Tuto myšlenku zastávají dvě češky, které vyvinuly vzdělávací program pro děti s názvem makeITtoday.

2855991_filip-horky-v0

Filip Horký: v pětadvaceti letech už stihl to, co jiní novináři nedokážou za celý život

Tvář Filipa Horkého dobře znají pravidelní diváci internetové DVTV, kde již druhým rokem dělá moderátora. Předtím pět let vykonával obdobnou pozici v České televizi a nově se stěhuje do Seznam Zpráv….

Voyager3

Voyager: Herní platforma Gamee opět boduje s arkádou vyvinutou ve spolupráci s NASA

Datum 5. září 1977 se do historie zapsalo jako den, kdy byla do vesmíru vypuštěna americká vesmírná sonda Voyager 1. Ve stejný den, ale o čtyřicet let později, tedy tohle úterý, byl vypuštěn další Voyager, tentokrát už ale nejde o skutečnou sondu, nýbrž o novou arkádu z dílny herní sociální sítě Gamee. Ta se nechala slavnou sondou inspirovat a ku příležitosti jejího výročí vytvořila ve spolupráci s americkou vesmírnou organizací NASA zábavnou, ale zároveň také vzdělávací minihru.

bleskaha

Czech News Center jde nahoru. Už skoro ovládá český internet

V čele žebříčku zpravodajských agentur ovládajících český internet se to hýbe. Jedničkou sice nadále zůstává Seznam.cz, druhou příčku však nově obsadil mediální dům Czech News Center (CNC). Vyplývá to z analýzy projektu NetMonitor, který se specializuje na měření internetové návštěvnosti.

The Walking Dead

Pokémon GO je pro děti, do ulic brzy vyrazí hladové zombie ze seriálu The Walking Dead!

Největší boom aplikace zaměřené na chytání neposedných pokémonů skrývajících se v ulicích je už nějaký pátek tentam. Pokud jste ale fanoušky virtuální reality v kombinaci se sci-fi příběhy a hororovými postavami, dostanete další příležitost nažhavit svá mobilní zařízení. Do ulic prý brzy vyrazí „walkers“ ze seriálu The Walking Dead a vás čeká nelítostný boj o přežití!

slevomat

Slevomat vyrazil do světa a už nepatří Čechům. Kupuje ho prestižní prodejce zájezdů

Donedávna se jednalo o ryze český projekt, to však od minulého týdne neplatí. Vedení české jedničky mezi slevovými agregátory potvrdilo, že stoprocentní podíl ve Slevomatu mají od minulého týdne Britové.

new-youtube-logo-840x402

Všimli jste si? Youtube nenápadně změnil logo

Od založení nejpopulárnějšího videoportálu uplynulo letos již dvanáct let. Po celou dobu byli návštěvníci stránky zvyklí vídat v jejím záhlaví stejné logo, slovo Tube (trubka) orámované červeným rámečkem symbolizujícím televizní obrazovku. Nyní už to neplatí.