Kategorie Internet

104604665-true-gault.1910x1000

Oskenujete si chodidlo a do 4 týdnů budete mít doma lodičky na míru!

Také máte v botníku několik krásných lodiček, které si obujete jen vyjímečně, protože jsou příliš nepohodlné? Pokud ano, jistě budete potěšeni novou aplikací. Pomocí aplikace si nohu naskenujete a firma True Galt vám vytvoří lodičky přesně na míru!

Náhled twitter

Night Mode na Twitteru ve verzi pro desktop? Něco už se chystá…

Prohlížení příspěvků na Twitteru v speciální nočním režimu prostřednictvím mobilních zařízení není žádnou novinkou. Uživatele této sociální sítě potěšila zpráva od zavedení takzvaného Night Mode pro Android již v létě 2016, v srpnu minulého roku se pak stala funkce dostupnou také pro iOS zařízení. Nyní se ale zdá, že firma konečně přešla k testování vylepšení také pro naše desktopy.

Facebook Marketplace

Aukro už vás nebaví? Do Česka přichází online tržiště Facebook Marketplace

Sdružovat prodejce a nakupující do společné skupiny a vytvářet tak obrovské virtuální tržiště s vysokou koncentrací nabídek převážně použitého zboží, to je cílem americké společnosti Facebook. Ta nyní svou platformu Facebook Marketplace, která funguje na podobném principu jako obchodní internetový portál eBay, Letgo nebo Aukro, rozšiřuje také do Česka a dalších šestnácti evropských zemí.

og

Apple si založil instagramový účet. Může se na něm objevit i vaše fotka

Je známo, že Apple sebe ani své produkty příliš nepropaguje na sociálních sítích. Toho, jak jsou sociální sítě mocné si už v Applu všimnout museli. Častokrát jen propagace prostřednictvím sociálních sítí,…

madeo

Webdesignovou agenturu Madeo kupují Norové a mají spolu velké plány

Jednu z nejperspektivnějších českých digitálních agentur „spolkl“ norský marketingový gigant BrandMaster. Akvizice proběhla již v dubnu, oficiálně ji však oba aktéři oznámili teprve teď. Pro zakladatele Madea Martina Pospíšila je tento krok naplněním jednoho z cílů společnosti: dělat byznys na globální úrovni a prorazit do světa ze Zlína, kde se svým projektem před několika málo lety začínal.

screen shot 2017-06-01 at 104503 am

Budeme mít zase o jeden smartphone navíc. Podívejte se na plánovaný Essential

Všichni fanouškové Applu napjatě očekávají měsíc následující měsíc. Každý rok je představen nový model oblíbeného iPhonu. K této tradici se přidal i konkurenční Samsung. Svět smartphonů bude nově obohacen novým přírůstkem od firmy Essential. Trh se smartphony je přesycen, ale tvůrci Essentials věří, že se jejich nově založená firma rozběhne a stane se kultovní, jako je to například předešle zmíněných smartphonových velikánů.

sklik

Reklamy na dezinformačních webech? Seznam.cz jim bránit nebude

Dezinformační weby nebudou omezovány v programu Sklik, informoval o tom výkonný ředitel společnosti Seznam.cz Michal Feix. Přitom ještě před pár dny měla společnost v úmyslu zpravodajské weby a weby se zpravodajským obsahem porušující zásady novinářské práce ze svého PPC systému vyřadit. Tento záměr deklarovala také ve zvláštních pravidlech zveřejněných na internetu minulý týden. Ve středu však firma tuto informaci stáhla a od chystaných změn se rázně distancovala.

20245449_10211940140213347_1384516578389805277_n

Radan Sprongl: Mosul vypadá jako kdysi Stalingrad, nedá se tam moc žít

Ve svých 45 letech se vydal sám na bitevní pole. Do Mosulu. Do vřavy, kde spolu bojují zbytky sil ISIS a Irácké vládní jednotky. Aby zdokumentoval, jak vypadá obyčejný život lidí ve válce se vším všudy.

Chatbot Eva

Jak vybrat správný kávovar? Chatbot Eva vám poradí

Konkurence v oblasti internetového prodeje neustále roste. Snadnou a rychlou cestu nákupu spotřebního zboží z pohodlí domova využívá stále více zákazníků, konkurenční boj si tak neustále žádá nové a neotřelé nápady. Internetová nákupní galerie Mall.cz nyní prezentuje novinku v podobě chatbota Evy, který má zintenzivnit vztahy se zákazníky. Zatím poradí s výběrem kávovaru, časem vás možná provede celou nabídkou sortimentu.

panda-green-energy-889x500

V Číně vyrůstá obří solární panda

Zprávy o stavu čínské energetiky přicházejí poměrně často a málokdy se dostanou do povědomí širší veřejnosti, jeden z posledních počinů v této oblasti však zaujal snad všechna světová média. Čínští stavební inženýři totiž představili světu netradiční projekt: ve městě Datong na severovýchodě země dokončili první fáze stavby solární elektrárny ve tvaru obří pandy.

maxresdefault

Novým hitem má být telefon, ze kterého jde jen telefonovat

Jestli jste moderním technologiím, myšleno smartphone, nepropadli zcela a někdy vám hlavou prolétla myšlenka, že vás váš mobilní přítel omezuje a nemůžete se soustředit na určitou činnost, nebyli jste jediní. Tato myšlenka napadá lidi čím dál častěji. A u někoho byla tak silná, že se rozhodli s tím něco dělat. Vyrobili telefon, ze kterého se dá jen telefonovat, žádnou jinou funkcí neoplývá. Neodešlete ani nepřijmete žádnou textovou zprávu.

Smombie-urbanism-1-800x450

Mobilním zombie je zajištěno bezpečnější přecházení přechodů

Jen těžko bychom hledali někoho, kdo nemá smartphone. Chytré telefony jsou častěji chytřejší, než jejich majitelé. Aplikace, které ve smartphonu můžete používat, jsou už snad uplně na vše. Se smartphonem ráno vstáváme, je to prostředek pro komunikaci s rodinou, s přáteli se zaměstanci. Smartphone bez problému nahradí zrcadlovku, můžeme s ním tedy zaznamenávat každý zážitek a prostřednictvím internetu ho sdílet na sociálních sítích. Smartphone je to poslední, co držíme v rukou, předtím než ulehneme k spánku. Dalo byse říci, že je to něco víc než náš nejlepší přítel, rodina nebo partner. Je to naše druhé já.

logo-share-square_v2

Seznam.cz nebude platit za reklamy dezinformačním serverům

Internetový vyhledávač Seznam.cz se rozhodl bojovat proti lživým zprávám na internetu. Webů, které nepodložené informace poskytují, Seznam.cz nebude platit za reklamy. Nechce podporovat weby, které uvádí nepřesné, nebo fakticky nepodložené zprávy.

FIJ57fdfe_vodd

Jídlo ze vzduchu a vody, je to možné? Ano!

Získáváme energii z obnovitelných zdrojů, jako je sluneční záření, vítr, voda… Tato energie nám slouží k chodu domácností. A co takhle tyto zdroje využít k potravě pro lidi? Finským vědcům se podařilo vynalézt způsob, který nám pomocí obnovitelných zdrojů zprostředkuje plnohodnotné jídlo.

20624254_10207320778297879_1966203626_n

Autem můžeme dojet kdekam, co třeba do Mongolska?

Už druhý den jsou na cestě tři mladíci, kteří se rozhodli vyrazit až do dalekého Mongolska. Na tomto samotném faktu by nebylo nic zvláštního, kdyby při cestě využili leteckou dopravu. Čím tedy do Mongolska, vzdáleného 24 tisíc kilometrů cestují? Starým BMW.

logo-vertical-s

Slevový portál Slevomat bude mít nové majitele

Chystá se změna majitelů slevového portálu Slevomat.cz. Do finále se prý blíží čtyři potencionální majitelé. Cena obchodního portálu převyšuje jednu miliardu korun. Po sedmi letech úspěšného působení se budou měnit akcionáři Slevomatu.

ic-launcher-192x192

Co umí aplikace WhoCamera? Na základě veřejné databáze rozpozná celebrity na počkání

Pinterest vyvinul novou aplikace na rozpoznávání obličejů. Nejen že se pomocí skenu obličeje bude odemykat nový iPhone, ale technika skenování se vloudila i do funkcí mobilních aplikací. Naštěstí bude rozpoznávat pouze obličeje patřící celebritám. To je ovšem jen začátek. Můžeme se dostat do fáze, kdy pouhým namířením fotoaparátu na kolemjdoucí osobu, zjistíme její jméno. Máme k tomu dobré předpoklady.

5K_Titelbild

Česká společnost Etnetera přichází s nejkvalitnějšími brýlemi pro virtuální realitu

Česká republika bude nově výrobcem brýlí pro virtuální realitu. Překvapivě se prvními zákazníky staly automobilky Škoda auto a německé BMW. Automobilky už mají brýle pro virtuální realitu k dispozici a využívat je budou především designéři automobilů. Za výrobou brýlí stojí americká firma VRgineers, která je součástí tuzemské IT skupiny Etnetera.

og-twisto.af3b2a431601

Twisto pro své uživatelé chystá novinku, jsou jí platební karty

Fintech startup Twisto je v provozu už čtvtrým rokem a stále se jí daří víc a víc. Aplikaci zabývající se finančními službami vytvořil již třicetiletý Michal Šmída. Téměř všechny služby jsou zdarma. Nyní aplikaci aktivně používá na 200 tisíc uživatelů, kterým je k dispozici až 300 eshopů.