Dnes vyšlo 1 článků

Kategorie Internet

Snímek obrazovky 2018-01-17 v 16.18.16

Sociální sítě: jaký byl rok 2017 a na co se připravit v tom příštím

Rok 2017 by se v digitálním světě dal označit za rok Instagram Stories. Díky této platformě se změnila oblíbenost a rozložení uživatelů sociálních sítí. Velký vliv to mělo i na formát reklamy. Co vše se ještě událo a jaké můžeme očekávat trendy v příštím roce, shrnula agentura LCG New Media.

952329304259489793-png__700

Nová aplikace od Googlu najde umělecké dílo, které se vám podobá

Nová aplikace od Googlu s názvem Google Arts & Culture ocení zejména milovníci kultury a umění. Díky ní totiž můžete získávat informace o událostech, které změnily svět a prohlédnout si tisícovky fotek, videí, rukopisů a uměleckých děl. Nyní tato aplikace dokonce najde umělecké dílo, které je podobné vaší fotografii.

The Battery je soukromý klub jen pro tu největší San Franciskou elitu

The Battery: Podívejte se, jak vypadá soukromý klub jen pro ty nejlepší v tech oborech

Klub s názvem The Battery v San Francisku funguje už čtyři roky a svůj volný čas v něm tráví ti nejlepší tech mozky z oboru. Za členství zaplatí až několik…

seznam

Televize Seznam zahájila vysílání. Pro diváky chystá zpravodajské pořady, autorské projekty i zábavu

Pátek 12. ledna se stal pro Seznam.cz velkým dnem. Společnost na konci druhého týdne nového roku rozšířila své působení také na televizní obrazovky a spustila vlastní televizní kanál s názvem Televize Seznam. Divákům kromě zpravodajství nabídne autorské projekty známých osobností, dokumenty, magazíny o sportu i slavných či politicko-ekonomické duely. Chybět nebude ani zábava.

Cast your vote

Miloš Zeman má největší počet fanoušků

Celou Českou republikou se šíří otázka: Koho budeš volit? Kdo si myslíš, že první kolo voleb vyhraje? Stranické volby máme za sebou a nyní je tu v novém roce volba druhá, volba českého prezidenta. Muže, který bude reprezentovat naší zemi. Volební obálku budeme moci vhodit do urny dnes a zítra. Kandidáti moc dobře vědí, že musejí své voliče zaujmout i v prostoru sociálních sítí. Výkonnostní agentura Performic svým patentovaným nástrojem SocialTools, měřila jejich aktivitu popularity právě na Facebooku.

pokemon-1543353_640

Pokémon Go na starších iPhonech nebude fungovat

Jste fanoušky hry Pokémon Go a vlastníte starší iPhone? Pak vás možná bude zajímat zpráva, že Niantic přestane podporovat Pokémon Go na starších modelech iPhone, které po 28. únoru nemohou přejít na iOS 11.

Bez názvu

Nevydařená reklama: H&M čelí kritice ze stran zákazníků i odborné veřejnosti

Společnost H&M odstranila ze svého eshopu reklamní fotografii afroamerického chlapce poté, co zvedla vlnu kritiky na sociálních sítích. Za pár momentů H&M nasbírali stovky negativních komentářů a sdílení. Chlapec totiž…

logan

Youtuber natočil sebevraha a záběry zveřejnil na internetu. Hyenismus ho možná bude stát kariéru

Šokující záběry muže oběšeného v japonském lese sebevrahů Aokigahara na úpatí hory Fudži viděly miliony lidí. Video na internet umístila americká youtuberová hvězdička Logan Paul. Přestože youtuber video po vlně negativních reakcí smazal a za nevhodné chování se omluvil, ostrá kritika z řad veřejnosti neutichá, stovky tisíc lidí dokonce usilují o úplné smazání Loganova účtu s patnácti miliony odběrateli z platformy Youtube.

social-media-3055706_640

Mark Zuckeberg slibuje, že opraví Facebook tak, aby nešířil falešné politické zprávy

CEO společnosti Facebook, Mark Zuckeberg slibuje, že v roce 2018 opraví Facebook tak, aby maximálně předešel zneužívání této sociální sítě k politickým účelům.

WhatsApp končí podporu pro konkrétní platformy

WhatsApp pokračuje v ukončování podpory pro konkrétní platformy: Týká se to i vás?

Přestože to není žádnou novinkou a konec podpory pro konkrétní nepopulární platformy byl ohlášen již začátkem loňského roku, celý proces se velmi zpozdil a spousta uživatelů to tak nemusela čekat….

ripple náhled

Ripple se stal druhou nejhodnotnější kryptoměnou, první je klesající Bitcoin

Hodnota kryptoměny zvané Ripple roste neuvěřitelně rychlým způsobem, v posledních dnech dokonce opět překonala Ethereum a stala se druhou nejhodnotnější měnou z pohledu tržní kapitalizace. Zatímco Ripple zažívá astronomický nárůst, Bitcoin v závěru roku naopak výrazně klesá.

social-1834010_640

Instagram nyní do vašeho feedu přidá doporučené příspěvky

Instagram má novou funkci. Nyní vám na základě vašich aktivit na účtu bude doporučovat příspěvky, které by se vám mohly líbit. Jak ale Instagram určí, které příspěvky přímo vám zobrazí?

Snímek obrazovky 2017-12-27 v 10.09.28

The Jolly Roger Telephone Company – bojuje proti reklamním hovorům

Otravní operátoři si nedají pauzu ani o svátcích. Schovávají se za neznámá čísla a naše zvědavost nás stejně přiměje hovor přijmout. Proti obtěžujícím hovorům bojuje firma The Jolly Roger Telephone Company. A jak?

Urážka Ježíše Krista – služba Twisto nemůže vysílat novou reklamu

Rada pro reklamu zakázala reklamní spot od společnosti Twisto. Twisto je start-upem v oblasti financí z roku 2013. Nyní čelí vlně kritiky od diváků a zákazu vysílání od Rady pro reklamu. Její reklamní spot zakázala prý z náboženských důvodů, kdy se hlavní artista vydává za „Twisto splatitele“, což má být připodobněním k Ježíši Kristu.

jednostrankove weby

Jednostránkové weby: Jsou dobré nebo špatné pro SEO?

Jednostránkové webové prezentace jsou v dnešní době velmi populární. Stále více a více společností jim dává přednost před weby se složitou strukturou. Jak ale ovlivní podoba vašeho webu pořadí ve výsledcích vyhledávání? Výhody a nevýhody jednostránkových prezentací a jejich dopady na SEO sepsal Tomáš Boleslav z agentury LCG New Media.

europe-2021308_640

Jak GDPR ovlivní Facebook?

Velké společnosti, mezi které bezesporu patří i Facebook, masivně pozorují veškeré chování uživatelů na internetu. Vědí, které stránky navštěvujete, umí určit vaše pohlaví, vědí váš věk, vědí, co vás zajímá. A evropská unie se nyní snaží soukromí uživatelů více ochránit. Jak dnes tak diskutované GDPR ovlivní celosvětově tak oblíbenou sociální síť, jako je Facebook?

cyber-security-2765707_640

Signal: Aplikace pro komunikaci, která vyniká svým zaměřením na bezpečnost

Když se podíváte do svého chytrého telefonu, jistě budete souhlasit, že v něm máte nainstalovaných spoustu aplikací. Mezi ně patří například Facebook Messenger, Snapchat a další. Jednou z nejoblíbenějších a nejvýznamnějších se však letos stala aplikace Signal, která umožňuje bezpečnou komunikaci.

Každý pokoj má svou unikátní podobu.

Švédský hotel z ledu mění podobu každý rok. Podívejte se, jak vypadá letos

Leží cca 200 km od polárního kruhu a už skoro třicet let láká turisty z celého světa. Tento hotel je ale opravdu výjimečný. Je celý ze sněhu a ledu, a…

Airbnb nabízí k pronájmu luxusní vilu s vestavěným bazénem, díky kterému si připadáte jako v akváriu

Chcete strávit noc v akváriu? Díky Airbnb můžete!

Na Airbnb se dají najít jak levné tak i luxusní a netradiční ubytování. Teď se ale na jejich stránkách objevil naprostý skvost. Ve Francii si můžete pronajmout vilu, kde vám…