Vyhozený šéfkuchař se pomstil přes Twitter

Vyhozený šéfkuchař se pomstil přes Twitter

Z následujícího případu byste se mohli poučit. Před tím, než vyhodíte nějakého svého zaměstnance, ujistěte se, že nemá přístup k firemnímu účtu na sociální síti. Jim Knight totiž na Twitteru ventiloval svoji frustraci nad tím, že ho vyhodili. 

Hospoda The Plough v Oxforshidu se ze své chyby již jistě poučila. Na jejich Twitter účtu (@ploughpub) se začaly objevovat tweety o tom, že byl vyhozen šéfkuchař. Původně byly docela neškodné:

„Rádi bychom vás informovali o tom, že jsme právě vyhodili šéfkuchaře.“

Brzy ale tweety nabraly zajímavější směr:

„Bohužel chtěl mít volné víkendy a Vánoce chtěl trávit s rodinou, takže jsme ho museli vyhodit.

A pak se to ještě dále stupňovalo:

„Jo, týden před Vánocemi! Nezajímá nás, že má sedm a půl měsíce starou dcerku. Takže pojďte dále platit za australskou svíčkovou, novozélandské jehněčí a vše ostatní z ASDA (britského řetězce supermarketů).“

Skončilo to přáním veselých Vánoc: „Veselé Vánoce všem!“

1216theploughtweets

Tweety byly zveřejněny v neděli pozdě v noci a vzhledem k tomu, že vyvolaly obrovský zájem, můžete některé z nich ještě teď dohledat. Počet jejich retweetování dosáhl stovek. Je však nutno podotknout, že kolem hospody opravdu rozvířily zájem. Webové stránky za posledních 24 hodin navštívilo tolik lidí jako za třetinu minulého měsíce.

Měl to vlastně povolené

Nespokojený šéfkuchař Jim Knight dal na svém osobním Twitter účtu (@chefjimknight) jasně najevo, že se na účet rozhodně nenaboural. Vysvětlil, že účet The Plough vytvořil se svolením svých bývalých zaměstnavatelů. 

„Jsou to první Vánoce mé dcery. Ani za nic si je nenechám ujít,“ napsal na svém Twitter účtu.

Včera se ale ukázalo, že síla sociálních sítí je opravdu mocná, a tak všechny ty tweety nebyly vůbec zbytečné. Jak Knight sdělil na svém účtu, dostal již novou nabídku práce.

Jim Knight

Jim Knight

Křivé obvinění

Hostinský z hospody The Plough Steve Putts však tvrdil, že pan Knight moc dobře věděl, že bude muset pracovat i každou neděli. Byl s tím obeznámen již v říjnu, kdy byl do hospody přijat. Když v hospodě začínal, bylo mu prý zcela jasné, že neděle jsou dny, kdy přichází nejvíce zákazníků, a že v ten den tedy musí pracovat všichni kuchaři.

V reakci na obvinění, že hospoda nakupuje své maso v britském řetězci Asda, uvedl, že to není pravda. Vždy čerstvé produkty kupují od místního farmáře.

„Naši dodavatelé jsou transparentní: maso je čerstvé, nikdy mražené, a pochází od místního farmáře Petera Vogta. Některé ryby pochází z nejbližšího supermarketu Asda, ale tvrzení, že kupujeme levné maso a pak na něm vyděláváme, je upřímně řečeno skandální a nepravdivé.“

Hospoda The Plough

Hospoda The Plough

Zdroje: Dailymail, Independent, Mirror news

Komentáře

Nahoru