Dnes vyšlo 1 článků

Vypněte funkci „Zobrazeno“ na Facebooku. Zde je návod, jak na to

Už si možná ani nevzpomínáte na to, jak vypadal původní modrobílá sociální síť. V roce 2009 se na Facebooku nedaly lajkovat komentáře, ani nebyla v Messengeru integrována funkce zobrazeno (anglicky seen). Sice některá vylepšení jsou skutečně užitečná, ale jiná naopak výrazně narušují soukromý život.

Funkce zobrazeno by nemusela být vůbec, protože druhá osoba tak může sledovat, zda jste si zprávu přečetli. Pokud ano, potom se dozví i to, v kolik hodin jste si zprávu přečetli. Jestliže druhé straně ihned neodpovíte, potom se na vás může snést vlna otázek, proč jste neodepsali, proč jste neodepsali dříve a podobně. A nemůžete říct, že jste si zprávu nečetli, když se u ní objevilo zobrazeno.

keyboard-1804325_1280

Zdroj: Pixabay

Jestliže se chcete funkce zobrazeno zbavit, potom je to naprosto jednoduché. Ale nastavit to jde pouze na desktopové verzi, nikoliv v mobilní aplikaci Facebook Messenger. V internetovém obchodě s rozšířeními pro prohlížeče, například v Google Web Store najdete rozšíření unseen. Google vám okamžitě zobrazí tři rozšíření fungující na podobném principu jako AdBlock. V podstatě blokují adresu, která odesílá informaci o přečtení zprávy.

Dále je možné stáhnout si doplněk, který zakáže indikátor psaní zpráv či skryje čas posledního vašeho přihlášení. Plugin unseen funguje pouze na desktopovém Messengeru. Rozšíření se dá stáhnout pro Google Chrome i Mozillu Firefox. Ale pozor, jakmile se objevíte na mobilní aplikaci Facebook Messenger, potom se opět stáváte viditelnými a opět druhá strana uvidí, když si zprávu přečtete na mobilu.

Každý to rád bez pravopisných chyb.

Komentáře

Nahoru